Jaromir Jagrin tiedetään halunneen rauhassa miettiä jatkoaan ensi kauden suhteen ja samaan aikaan myös Florida Panthersin päädyssä on pohdittu tilannetta.

Runkosarjan päättymisestä alkaa olla kuluneena kohta kuukauden päivät ja se on antanut sekä Panthersin GM:nä toimivalle Dale Tallonille että Jaromir Jagrille ja tämän edustajille aikaa pohtia jatkoa.

Tällä viikolla käynnistyvissä jääkiekon MM-kisoissa Tallon tulee tapaamaan Jagrin edustajat neuvotellakseen heidän kanssa 45-vuotiaan tshekki-ikonin ensi kauden suunnitelmista.

Tallonilla, joka nimettiin uudelleen Panthersin GM:ksi, vain alle vuoden päivät tehtävässä olleen ja irtisanotuksi tulleen Tom Rowen tilalle, avaakin suunnitelmiaan keskustelujen suhteen: kaiken keskiössä ovat Jagrin omat halut.

– Kyse on siitä, mikä on kaikkein paras ratkaisu Jagrille. Jaromir on erittäin vilpitön ja älykäs kaveri. Ensimmäinen kysymykseni tulee olemaan, että haluaako hän vielä pelata ja palata takaisin, Tallon kertoo NHL.com:n haastattelussa.

– Toinen kysymys on se, että pystymmekö löytämään yhteisymmärryksen sopimuksesta, joka on molemmille osapuolille järkevä.

Jagr naulasi päättyneelläkin kaudella 82 runkosarjaotteluun tehot 16+30=46, mikä on erinomainen suoritus. Samaan aikaan Floridan suunnalla on ensimmäistä kertaa heitetty ilmoille kysymys: onko Jagr kohtalaisiin pistelukemiin yltävä hidastin Aleksander Barkoville ja Jonathan Huberdeaulle vai vahvistus heidän rinnallaan?

Voisikin kuvitella, että juuri ensi kauden rooli tulee olemaan keskusteluissa lopulta se käänteen tekevä tekijä. Jagrin nimittäin tiedetään nauttineen yli kaiken esimerkiksi Barkovin kanssa pelaamisesta, ja mikäli se viedään häneltä pois, on paljon mahdollista, että tshekkilegenda nähdään jälleen ensi kaudella jossain uudessa seurassa.