Venäläispelaaja Ilya Kovalchukin paluu NHL-jäille näyttää päivä päivältä todennäköisemmältä.

Mitä luultavimmin paluu tapahtuu jossain muussa, kuin New Jersey Devilsin paidassa. Kovalchukin edustajat ja newarkilaisseuran GM:nä toimiva Ray Shero aikovat istua neuvottelupöydän ääreen tämän viikon aikana ja keskustella paluusta.

34-vuotiaan kokeneen venäläisen uskotaan kuitenkin ilmoittavan edustajiensa välityksellä, ettei New Jersey ole vaihtoehto, sillä Kovalchuk haluaa taistella Stanley Cupista ja tällä hetkellä se ei ole pirupaidoissa mahdollista.

Arvostettu venäläistoimittaja Slava Malamud, jolla on lähes poikkeuksetta tuorein tieto venäläispelureiden liikkeistä, kertoo Kovalchukin olevan kuitenkin ensisijaisesti New Yorkin alueelle jäämisen kannalla. Toisin sanoen se rajaisi vaihtoehdot New York Rangersiin ja New York Islandersiin.

Näistä kahdesta edellä mainitusta seurasta juuri Islandersia onkin pidetty ennakkoon potentiaalisena kauppakumppanina Devilsille. Shero nimittäin tarvitsee vahvistuksia puolustukseen ja sellaisia brooklynilaisseuralla on tarjota; samaan aikaan Islandersin tiedetään hamuavan todellista maalintekijää John Tavaresin rinnalle.

Kovalchukilla tuskin irtoaa Johnny Boychukin, Travis Hamonicin tai Nick Leddyn kaltaista nimeä. Sen sijaan potentiaalisia vaihtoehtoja ovat kuitenkin esimerkiksi Calvin de Haan ja Thomas Hickey – heistä molemmat olisivatkin selkeitä vahvistuksia Devilsille.

New Yorkin ohella Malamud uskoo Floridan olevan toinen potentiaalinen vaihtoehto. Tässä kohtaa tarjolla olisi Florida Panthers ja Tampa Bay Lightning, joista Kovalchuk sopisi selkeästi ennemmin Panthersin kuin Lightningin kuvioihin.

Ylipäätään Malamud kertoo Kovalchukin ratkaisun perustuvan hyvin pitkälti tämän perheen haluihin, sillä venäläispelurilla on peräti neljä lasta.