Patrik Laine on vasta 18-vuotias nuorukainen, mutta tästäkin huolimatta suomalainen kuuluu jo nyt NHL-eliittiin, mitä tulee maalintekoon. Tähän on omat syynsä, sillä nuori tamperelainen on kehittänyt laukaustaan jo pienestä pojasta lähtien.

– Minulla oli maali takapihalla ja vietin sen äärellä monta tuntia päivässä, vain laukoen kiekkoja. Kun valmentajat vihelsivät harjoituksissa pilliin juomatauon merkiksi, minä pysyin kentällä ja kehitin laukaustani, Laine kertoi The Hockey Newsin haastattelussa.

Laineen kohdalla on kuitenkin jotakin sellaista, mitä kaikki eivät välttämättä tiedä; hän pelasi nimittäin 12-vuotiaaksi asti myös maalivahdin tontilla. Itsenäisesti nuori Laine ei olisi edes luopunut unelmastaan kiekkojen pysäyttäjän, vaan isä joutui puuttumaan asiaan supertähden ollessa vielä pieni lapsukainen.

– Minä olisin jatkanut siellä, mutta isäni päätti minun puolesta, että siirryn kokoaikaiseksi hyökkääjäksi. Olin parempi maalivahti, mutta luulen olevani tyytyväinen tähän päätökseen.

Outo kuvio näkyy myös Laineen nykyisessä pelaamisessa, sillä hän ei ole perinteikäs laukoja. Näin näkee ainakin Winnipeg Jetsin maalivahti Michael Hutchinson, joka joutuu pysäyttämään Laineen laukauksia jokaisissa harjoituksissa.

– Hän ei valitse jokainen kerta yläkulmaa. Monet nuoret pelaajat, erityisesti 17- ja 18-vuotiaat, laukovat kiekkoa vain mahdollisimman kovaa ja yrittävät tähdätä yläkulmaan. Hän ei ole kuitenkaan tällainen. Hänellä ei ole ongelmia laukoa sellaisia vetoja, joista joukkuekaverit saavat irtokiekkoja, tai sellaisia, jotka menevät jalkojen välistä tai alakulmaan patjan yli. Hän on todella kypsä ikäisekseen.