Colorado Avalanche tilanne on tällä hetkellä täysin auki. Se pelasi äskettäin yhden lähihistorian surkeimmista kausista koko NHL-tasolla, mutta tästäkään huolimatta se ei aloittanut valtaisaa jälleenrakennusta.

Tällainen on toki mahdollista nähdä vielä kesän aikana, sillä eritoten Gabriel Landeskogia sekä Matt Duchenea ollaan viety jo pitkään toisaalle. Tästäkään huolimatta GM:nä toimiva Joe Sakic ei kaupannut kumpaistakaan pelaajaa minnekään kevään siirtotakarajalla.

Jälleenrakennuksen uskottiin starttaavan sitten viimeistään kesän varaustilaisuudessa, sillä seuralla oli parhaat mahdollisuudet napata ykkösvaraus haltuunsa. Näin ei kuitenkaan käynyt, ja kaiken muun huonon lisäksi se ei saanut edes kakkos- tai kolmosvarausta itselleen.

Tästä johtuen seura joutuu varaamaan nyt vasta neljäntenä, mikä on auttamatta suuri pettymys. GM Sakic näkee kuitenkin tunnelin päässä valoa, sillä seura pääsee varaamaan hänen mukaansa joka tapauksessa erinomaisen pelaajan.

– En usko, että otimme tässä askelta poispäin. Kun pääset varaamaan neljän joukossa, tulet saamaan hyvän pelaajan. Meillä oli 18 prosentin todennäköisyys, joten tiesimme, että meillä oli mahdollisuutena tippua kolmen kärjestä pois. Ja juuri näin siinä kävi.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.