Kanada on jääkiekon synnyinmaa, eikä ole salaisuus, että laji on kyseisessä maassa ajoittain jopa uskonnon asemassa.

Tästä johtuen sitä helposti luulisi, että NHL:n kanadalaisseuroilla ei pitäisi olla ongelmia lipunmyynnin suhteen ainakaan siinä vaiheessa, kun kausi etenee pudotuspeleihin – saatika sitten pudotuspelien toiselle kierrokselle.

Mutta jopas jotakin: Ottawa Senators on kärsinyt taantuneesta lipunmyynnistä koko kauden ajan, sillä runkosarjassa sen yleisökeskiarvo oli 16 744. Tämä tarkoittaa sitä, että Senatorsin täyttöaste runkosarjassa oli vain 87,4. Lukema on luonnollisesti kanadalaisseuroista ylivoimaisesti huonoin.

Senatorsin johtoportaassa oltiin kuitenkin varmasti luottavaisia sen suhteen, että erinomaisen runkosarjan jälkeen pudotuspeleissä fanit löytäisivät tiensä varmasti takaisin hallin lehtereille. Todellisuus oli kuitenkin toinen.

Kenties parhain esimerkki nähtiin toissa yöltä, kun Senators kohtasi kotikaukalossaan New York Rangersin. Kanadan pääkaupungin kiekkoylpeys oli ehtinyt jo pudottamaan ensimmäisellä kierroksella Boston Bruinsin kesälomille, joten luonnollinen olettamus oli se, että kiekkobuumi olisi viimeistään tässä vaiheessa ylimmillään.

Rangers-ottelua oli kuitenkin lopulta seuraamassa Hockey-Referencen mukaan vain 16 744 katsojaa. Vielä Bruinsia vastaan yleisömäärät ylittivät poikkeuksetta 18 000 katsojan rajan, kun taasen viidennessä ottelussa oli jo yli 19 000 silmäparia.

– Se on mitä se on, mutta meillä on loistava tuki tässä kaupungissa. Meillä on loistavat fanit, joukkueen kapteeni Erik Karlsson kertoi luottavaisena NHL.com:n mukaan.

Senators ja Rangers kohtaavat Ottawassa seuraavan kerran tulevana yönä, ja ainakin maalaisjärjen mukaan luvassa olisi suurempi katsojakunta. Senators nimittäin voitti joukkueiden välisen ensimmäisen kamppailun, joten olisi ainoastaan luonnollista, että tämä on herättänyt kaupungin asukkaissa täysin uudenlaisen buumin.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.