Yksi kesän odotetuimmista tapahtumista on Vegas Golden Knightsin suorittama laajennusvaraus. Joukkue varaa joka joukkueesta yhden pelaajan, ellei se tee kauppoja tai sopimuksia muiden seurojen kanssa.

Golden Knights osallistuu myös lauantaina järjestettävään arvontaan, jossa päätetään tämän kesän ykkösvarauksen saava joukkue. Golden Knightsilla on reilun 10% mahdollisuus ensimmäiseen varaukseen.

Seuran GM George McPheen mukaan Golden Knights on keskustellut usean joukkueen kanssa siitä, varaavatko he laajennusvarauksessa tietyn pelaajan. Tässä tapauksessa Golden Knights voi hankkia varausvuoroja, jos se lupaa jättää varaamatta tietyn pelaajan.

– Jos he (muut seurat) haluavat antaa meille varausvuoroja vaihdossa siitä, että otamme tietyn pelaajan tai jätämme jonkun varaamatta, olemme avoimia ja aiomme kuunnella kaikkia joukkueita, McPhee totesi NHL.comin verkkosivuilla.

– Historia on osoittanut, että yleensä joukkueet rakennetaan varaustilaisuuksien avulla, joten olemme todellakin kiinnostuneita hankkimaan lisää varausvuoroja.

Vaikea ensimmäinen kausi tulossa?

Varaa Golden Knights kenet tahansa, ensimmäiselle NHL-kaudelle ei voi luvata kovinkaan hyvää menestystä. Jokainen joukkue suojaa nimittäin tärkeimmät pelaajansa, joten Golden Knights saa ikään kuin joukkueiden ”ylimääräiset” pelaajat itselleen.

Historia on osoittanut, että laajennusjoukkueella menee oma aikansa, ennen kuin voidaan puhua menestyksestä tai edes pudotuspelipaikasta. Esimerkiksi Atlanta Thrashers, joka liittyi NHL:ään vuonna 1999, voitti ensimmäisellä kaudellaan vain 14 ottelua ja keräsi vaatimattomat 39 pistettä.

Pudotuspeleihin Thrashers pääsi vasta kaudella 2006-2007, joten menestystä Golden Knights ja sen fanit saavat kyllä odottaa useammankin vuoden.