Etukäteen ajateltuna Pittsburgh Penguinsin uskottiin olevan Washington Capitalsia jäljessä ennen kaikkea maalivahtipelissä.

Penguins joutui aloittamaan pudotuspelikeväänsä kakkosvahti Marc-Andre Fleury maalillaan, kun ykkösvahti, ja viime keväänä pennsylvanialaiset Stanley Cup -voittoon torjunut, Matt Murray joutui vetäytymään kaukalosta joukkueen ensimmäisen pudotuspeliottelun alla.

Fleury on tullut erityisesti viime vuosien aikana tunnetuksi erittäin hyvänä runkosarjamaalivahtina ja samaan aikaan pelaajana, jonka pääkoppa sulaa kevät toisensa jälkeen.

Torstain ja perjantain välisenä yönä pelatussa toisen kierroksen ensimmäisessä ottelussa Washington Capitalsia vastaan hän hiljensi kuitenkin kriitikot. Kokenut kanadalainen torjui Penguinsille 3-2-vierasvoiton ja maalivahdin ilta kruunautui tähän hetkeen:

Pittsburgh Penguins

@penguins
A "Fleury" of saves.

Fleury torjui valtaisan maalinedushässäkän, joka kesti vain noin 20 sekuntia, aikana ainakin kuudesti ja ne kaikkein tärkeimmät kopit tulivat vielä kaiken kukkuraksi ilman mailaa.

Kokonaisuudessaan Penguins-vahdille kirjattiin ottelussa 33 torjuntaa, kun toisessa päässä Braden Holtby venyi kiekon eteen ainoastaan 18 kertaa.

Tähän mennessä Fleury on torjunut Penguinsin maalilla kaikki joukkueensa kuusi ottelua ja hävinnyt niistä ainoastaan yhden. 32-vuotiaan kanadalaisen torjuntatilastot ovat tämän kevään pudotuspelien osalta 93,40/2.43.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.