Anaheim Ducks oli vakuuttava pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kun se onnistui kaatamaan Calgary Flamesin puhtain otteluvoitoin, 4-0.

Toisella kierroksella se saikin sitten vastaansa toisen albertalaisseuran, Edmonton Oilersin. Nuori ja kokematon Oilers tarjosikin ankkalaumalle karvasta kalkkia heti toisen kierroksen ensimmäisessä ottelussa, kun se onnistui kaatamaan Ducksin loistavan kolmannen erän ansiosta.

Oilers voitti kamppailun lukemin 5-3, vaikka ottelu olikin lukemissa 1-1 vielä toisella erätauolla.

Tästä ei Ducksin kapteenina toimiva Ryan Getzlaf juurikaan tykännyt, joka otti ottelun lopussa roolia pienoisessa kahakassa. Tämä sai alkunsa toki Oilersin toimesta, kun Zack Kassian iski Ryan Kesleriä poikittaisella mailalla alaselkään.

Kesler vastasi temppuun iskemällä Kassiania mailalla housuihin, mistä syystä kaksikko aloitti nujakoinnin. Tässä vaiheessa muut pelaajat pitivät vain huolen siitä, että kukaan ei puutu kaksikon välien selvittelyyn.

Getzlaf halusi kuitenkin oman osansa, ja kohteeksi valikoitui Oilersin Andrej Sekera. Ennen tätä Getzlaf kävi kuitenkin lääpäisemässä kesken nujakan juuri Kassiania, mutta jätti asian nopeasti siihen.

Ducks-kippari kuitenkin aloitti pienoisen kahakan juuri Sekeraa vastaan tarjoilemalla hanskaa hänen naamalleen. Oilers-puolustaja vastasi temppuun, mutta jätti asian nopeasti siihen. Tämän jälkeen Getzlaf otti Sekeraa rinnuksista kiinni ja pyrki ottamaan hänestä henkisetä yliotetta.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.