Pekka Rinteen Nashville Predators otti ensimmäisen kiinnityksensä kohti NHL:n konferenssifinaaleja ryövättyään St. Louis Bluesin vieraskentällä. Predators menetti kolmannessa erässä kahden maalin johtonsa, mutta nousi siitä huolimatta merkittävään 4-3-voittoon.

Rinteelle kertyi ottelussa 27 torjuntaa. Todellinen sankari oli kuitenkin kolmessa Predatorsin maalissa mukana ollut PK Subban. Puolustaja keräsi ottelussa vakuuttavat 1+2-tehot.

Ottelun avauserä lähti käyntiin rauhallisesti ja maalivahtikaksikko Jake Allen ja Pekka Rinne pääsivät vuoron perään loistamaan torjunnoillaan. Ensimmäisen maalin viimeisteli avauserän puolivälissä ylivoimalla Predators David Perronin istuessa rangaistustaan estämisestä. Ryan Ellis tarjoili oikealle syötön, josta PK Subban lämäsi tavaramerkkilaukauksen Blues-maalin ylänurkkaan. Maali merkittiin myöhemmin Colin Wilsonille, joka sai mailaansa lämärin väliin.

Nashvillen etumatka oli kolme minuuttia ennen avauserän päättymistä lähellä kasvaa kahteen maaliin vaarallisen 2vs1-hyökkäyksen päätteeksi. Wilsonille pedattiin lähes tyhjä maali, mutta hyökkääjä ei saanut sijoitettua kiekkoa rystyllä Allenin selän taakse.

Toinen erä alkoi vieraiden kannalta ikävästi. Blues-puolustaja Robert Bortuzzo ajoi Kevin Fialan laitaan ja sveitsiläishyökkääjän jalka jäi pahasti puristuksiin. Nuorukainen jäi makaamaan jäälle tuskissaan, eikä hän päässyt omin jaloin ylös. Lopulta tarvittiin paarit viemään Fiala pois jäältä sairaalahoitoon (lue uutinen).

Pete Blackburn

@PeteBlackburn
Another look at Kevin Fiala’s injury. Not good.

Pian loukkaantumisen jälkeen Predators rokotti Bluesia toistamiseen ja tällä kertaa Subban pääsi osumaan. Kanadalainen lämäsi kiekon siniviivalta verkkoon suoraan Ryan Johansen syötöstä.

Blues tuli nopeasti maalin päähän toisen erän puolivälissä. Maali oli Colton Paraykon hyvän nousun lopputulos. Puolustaja ajoi sisään viivalta ja sujautti kiekon näppärästi Rinteen patjojen välistä maaliin.

St. Louis Blues

@StLouisBlues
Patience pays off. #stlblues

Nashville sai seitsemän minuuttia ennen erän päättymistä kahden maalin johtonsa takaisin, kun Bluesin rangaistus kostautui jo toista kertaa. Subban antoi ottelun kaavan mukaan taas lämärin puhua ja Filip Forsberg ohjasi 3-1-osuman maalinedustalta. Maali tarkastettiin potkuepäilyn vuoksi myös puhelimelta. Liikettä ei kuitenkaan tapahtunut ja se hyväksyttiin.

Kolmannen erän seitsemännellä minuutilla Blues palasi peliin mukaan kavennuksella. Viimeistelyn hoiti maalinedustalla Jaden Schwartz, jolle Paul Statsny syötti kiekon tarjottimelle.

Tasoitus syntyi vain kolme minuuttia myöhemmin, kun Vladimir Sobotkan rannelaukaus yllätti Rinteen.

Nashville sai kerättyä johtoaseman menettämisestä huolimatta itsensä ja neloskenttä rankaisi viisi minuuttia ennen loppua. Austin Watson voitti kaksinkamppailun laidassa ja jakoi syötön Vernon Fiddlerille, joka tälläsi lähietäisyydeltä vieraat takaisin johtoon.

Blues haki lopussa tasoitusta ilman maalivahtia siinä kuitenkaan onnistumatta. Predatorsille tärkeä vierasvoitto lukemin 4-3.

Ottelusarja jatkuu perjantain ja lauantain välisenä yönä Bluesin toisella kotiottelulla.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.