Boston Bruinsin veteraanipuolustaja Zdeno Charalla on ikää jo 40 vuotta, mutta se ei tunnu tätä kolossaalista slovakkia pysäyttävän. Esimerkiksi viime kaudella Chara painoi läpi lähes täyden runkosarjan (75 ottelua) kovalla 23:20 minuutin peliajalla.

Mies iski pelaamissaan kamppailuissa 10 maalia ja yhteensä 29 tehopistettä, joten meno ei ole tehollisesti enää takavuosien tapaista. Siitäkin huolimatta Chara on tärkeä palanen Bruinsin kokoonpanossa.

Hänen nykyinen sopimuksensa kattaa vielä tulevan kauden, minkä jälkeen on luonnollista olettaa, että komean uran pelannut Chara ripustaisi hokkarit naulaan.

Mutta mitä vielä.

Chara on varmistanut WEEI.com:n kiekkotoimittaja Ty Andersonin mukaan olevansa halukas jatkamaan uraansa vielä tämänkin jälkeen.

Bruins-kapteeni on pelannut seuran riveissä nyt 11 kautta. NHL:ssä hän aloitti sen sijaan kaudella 1997-98, kun hän edusti New York Islandersia.

Kaudeksi 2001-02 hän siirtyi Ottawa Senatorsiin, mistä tie vei lopulta Bruinsin riveihin. Chara on pelannut urallaan 1 350 runkosarjaottelua, joissa hän on iskenyt tehot 188+416.