Minnesota Wildin paidassa henkilökohtaisella tasolla ikimuistoisen kauden pelannut Mikael Granlund ei pysty osallistua jääkiekon MM-kisoihin.

Kauden 2016-17 runkosarjassa henkilökohtaista piste-ennätystään huimasti 25 pisteellä parantaneen Granlundin normaalia vaisumpiin pudotuspeliesityksiin saatiin eilen vastaus, kun suomalaisen todettiin pelanneen kevään tosipelit käsi murtuneena.

Sen kummemmin loukkaantumishetkestä ei ole tietoa, mutta hän siis kärsi mitä ilmeisimmin rannemurtumasta koko St. Louis Bluesia vastaan pelatun ottelusarjan ajan, mikä päättyi nuottipaitojen jatkopaikkaan otteluvoitoin 4-1.

Granlund, joka tykitti runkosarjassa 81 otteluun huimat tehot 26+43=69, oli joukkueensa tehokkain pelaaja ja samalla myös suomalaisittain NHL:n ykköstykki. Koko NHL:n pistepörssissä hän sijoittui jaetulle 20. sijalle.

Vamma vaatii Granlundilta Wildin Twitter-tilin mukaan noin 4-6 viikon mittaisen toipumisajan. Se ei kuitenkaan tarkoita mitenkään hiljaista kevättä ja kesää, sillä suomalaisnuorukaisella on edessään pelaajauransa tärkeimmät sopimusneuvottelut.

Granlundin vuosipalkka oli viime kaudella 3,2 miljoonaa dollaria ja yhteensä hän tienasi kaksivuotisen sopimuskautensa aikana 6 miljoonaa dollaria. Edessä häämöttävä jatkosopimus tulee olemaan kuitenkin selkeästi edeltäjäänsä pidempi ja rahakkaampi.

25-vuotiaana pelaajana Granlund ei ole edes vielä parhaassa iässään jääkiekkoilijana ja jäljellä on normaalien pelaajien kehityskäyrien mukaisesti ainakin vielä 7-8 parasta vuotta.

Myös pikkuveli Markus Granlundin kausi päättyi, vielä ennen aikojaan, rannevammaan, joka oli vaivannut häntä jo useamman kauden ajan.