Joel Armia päätti NHL-kautensa Winnipeg Jetsin paidassa jo viikkoja sitten runkosarjaan. 23-vuotias suomalaishyökkääjä pelasi uransa vahvimman kauden ja oli hyvällä kahden suunnan pelillään tärkeä apu Jetsin alivoimamiehitykseen.

Manitobalaisten playoff-haaveiden kariuduttua Leijona-fanit elättelivät välittömästi toiveita Armian mahdollisesta kauden jatkumisesta Pariisin ja Kölnin MM-jäillä. Porilaituri kuitenkin vahvisti nyt nilkkavamman estävän kisamatkan.

Juuri läpimurron jälkeen riskit kannattaakin minimoida.

– Nilkka on vaivannut jo pidemmän aikaa. Sen kuntoon laittaminen on minulle nyt kaikkein tärkein asia, kun olen viimeinkin päässyt NHL:ään todenteolla sisälle ja saanut Jetsissä kunnon roolin, Armia vahvisti paikallislehti Satakunnan Kansalle.

Armia pelasi tällä kaudella Jetsissä 57 ottelua tehoilla 10+9=19. Hyökkääjä kärsi myös kauden aikana loukkaantumisista.

Armia ei ole toistaiseksi pelannut miesten maajoukkuetasolla ainuttakaan A-maaottelua. Suomalainen puki viimeksi Leijonapaidan päällensä kauden 2012-13 alle 20-vuotiaiden MM-turnauksessa.

Suomi pelaa MM-kisoissa Ranskassa Parisiin alkulohkossa. Leijonat aloittaa urakkansa 5. päivä toukokuuta Valko-Venäjää vastaan.