NHL Foundation Award jaetaan pelaajalle, joka on edustanut jääkiekon ydinarvoja, osoittanut sekä sitoutumista, periksiantamattomuutta että joukkuehenkeä ja rikastuttanut yhteisössään asuvien ihmisten elämää.

Aiempina vuosina ehdokkaita on ollut kolme, mutta tänä vuonna voittaja ratkaistaan NHL.com:n mukaan kahden todellisen hyväntekijän ja erinomaisen joukkuepelaajan, Philadelphia Flyersin Wayne Simmondsin ja New York Islandersin Travis Hamonicin, välillä.

Jokainen NHL-seura sai nimetä oman ehdokkaansa palkinnon saajaksi ja näistä pelaajista erillinen tuomaristopaneeli nimesi lopulliset finalistit. NHL tulee ojentamaan 25 000 dollarin suuruisen shekin voittajan valitsemalle hyväntekeväisyyskohteelle.

Sen lisäksi, että Simmonds ja Hamonic ovat molemmat ovat tehneet hurjan määrän hyväntekeväisyystyötä, heidät katsotaan myös erinomaisiksi joukkuepelaajiksi, jotka eivät anna kaukalossa tuumaakaan periksi.

Los Angeles Kingsissä NHL-uransa kolme ensimmäistä kautta pelannut Simmonds on edustanut viimeiset kuusi vuotta Flyersia. Hän pelasi päättyneellä kaudella 82 runkosarjaottelua, tehden niissä tehot 31+23=54. 28-vuotias kanadalaislaituri, joka nähdään seuraavaksi MM-kaukaloissa Kanadan paidassa, tuli valituksi tänä vuonna All Star -turnauksen MVP:ksi.

Hamonic, joka oli perhesyiden vuoksi vielä vuosi sitten jättämässä Islandersia, päätti jatkaa lopulta seurassa. Hän on tehnyt hyväntekeväisyystyötään isosti New Yorkissa. Hän pelasi kauden 2016-17 runkosarjassa loukkaantumisten vuoksi vain 49 ottelua ja teki niissä tehopisteet 3+11=14.

Molemmat pelaajat ovat ehdolla ensimmäistä kertaa NHL-urallaan. Viime vuonna kyseinen palkinto meni Calgary Flamesin puolustajalle Mark Giordanolle.