NHL:n lähihistorian yksi legendaarisimmista taistoista Pittsburgh Penguinsin ja Washington Capitalsin välillä näkee päivänvalonsa myös tämän vuoden pudotuspeleissä, kun joukkueet kohtaavat toisensa kevään pelien toisella kierroksella.

Joukkueet kohtasivat toisensa samassa vaiheessa myös viime kaudella, jolloin Penguins vei pidemmän korren otteluvoitoin 4-2. Pingviinilauma marssi tämän jälkeen aina Stanley Cupin mestaruuteen saakka, joten Capitalsin haaste tulee olemaan valtava.

Capitalsin kapteenina toimiva Alexander Ovechkin on kuitenkin sitä mieltä, että jos joukkue mielii menestyä, on Penguins parempi kaataa ja haastaa juuri tässä vaiheessa.

– Olemme kohdanneet kahdesti pudotuspeleissä, emmekä ole menestyneet. Me olemme hävinneet kuudennessa ja seitsemännessa ottelussa, mutta nyt meidän on päästävä näistä yli. Meidän ei tarvitse pelätä. Tiedämme, että pelaamme mestaria vastaan, ja että heillä on todella hyvä joukkue, mutta niin on meilläkin. Meidän on käytävä tämä taistelu, jos haluamme menestyä, kapteeni avasi itsevarmasti Pro Hockey Talkin mukaan.

Ovechkinia komppaa myös joukkuekaveri Jay Beagle.

– Sinun on yleensä voitettava parhaat joukkueet, jotta pääset sinne mihin haluat. Tämä olisi tullut eteen joko nyt tai kenties kolmannella kierroksella, joten tehdään tämä nyt, Beagle kertoi.

Capitals vs. Penguins vai Ovechkin vs. Crosby?

Penguinsin ja Capitalsin välisiä taistoja on yleensä värittänyt se fakta, että joukkueiden riveissä pelaavat Alexander Ovechkin sekä monien mielestä maailman paras jääkiekkoilija, Sidney Crosby.

Ovechkin on nauttinut kaksikon välisestä taistosta ja ottanut sen muutoinkin hyvällä hengellä. Nyt on kuitenkin aika keskittyä aivan johonkin muuhun, kuin kaksikon väliseen paremmuuden selvittelyyn.

– Me kunnioitamme toisiamme. Hänen ja minun välinen taistelu on mahtava. Me olemme molemmat nauttineet siitä, te olette nauttineet siitä ja fanit ovat nauttineet siitä. Mutta nyt ei ole kyse minusta ja hänestä, vaan Capitalsista ja Penguinsista.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.