Carolina Hurricanesin riveissä loistavan tulokaskauden pelannut Sebastian Aho on palannut Suomeen, ja hän on tällä hetkellä Oulussa valmistautumassa MM-leiritykseen.

Siinä ohessa hänellä oli aikaa istuutua kameran ja mikin eteen, sillä Oulun Kärpät kävi nuorukaisen kanssa tulokaskautta lävitse.

Aho lähti kauteen maltillisin odotuksin, joskin hän osasi varautua myös siihen, että peli aukenee myös kivenkovissa NHL-kaukaloissa.

– Kyllä mä tiesin, että pystyn pelaamaan. Mun tavoitteena oli pysyä koko kausi ylhäällä ja olisi saanut pelattua kaikki pelit ja niinhän se tavoite tulikin täyteen, Aho kertasi Oulun Kärppien YouTubessa olevassa haastattelussa.

”Se oli kyllä aika siisti”

Pohjois-Amerikan ja esimerkiksi Suomen harjoituskulttuurit poikkeavat toisistaan hyvin paljon. Tähän on kuitenkin luonnollinen syy, sillä NHL:ssä pelirytmi ja matkustelu on täysin toista maata, kuin täällä kylmässä pohjolassa.

– Vähemmän on treenejä ja se on ihan siitä kiinni, kun siellä on niin paljon enemmän pelejä ja vielä pidemmät pelireissut, mitä Oulusta on. Siihen sitten joskus vielä aikaerot ja muut päälle.

Kaudesta jäi luonnollisesti mieleen Philadelphia Flyersin verkkoon isketty hattutemppu, mutta se ei suinkaan ollut sesongin ikimuistoisin hetki. Tällainen tapahtui nimittäin aiemmin kaudella.

– Mun eka änäri-maali, se oli kyllä aika siisti. Oli porukat katsomassa ja sitä ensimmäistä oli jo hetken aikaa odoteltu.

Voit katsoa koko haastattelun tämän linkin takaa.