Pittsburgh Penguins voitti noin vuosi sitten seurahistoriansa neljännen Stanley Cupin mestaruutensa.

Tästä kiitos kuului monelle tekijälle, kuten luonnollisesti esimerkiksi kapteeni Sidney Crosbylle, joka voitti pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle jaettavan Conn Smythe Trophyn.

Suuri kiitos menee myös maalivahti Matt Murraylle, joka nousi arvoon arvaamattomaan, kun Penguins rynnisti kohti jääkiekkomaailman himoitunta pystiä. Se oli kova temppu kun otetaan huomioon, että seuran entinen ykkösvahti Marc-Andre Fleury oli epäonnistunut kevään tosipeleissä useana vuonna putkeen.

Tämän suhteen Penguins saikin kuulla huonoja uutisia Columbus Blue Jackets -ottelusarjan lähestyessä: Murray ei toipunut pelikuntoon ajoissa, minkä vuoksi hän menetti koko ottelusarjan.

Fleury hoisi kuitenkin hommansa kunnialla. Viidestä ottelusta kotiintuomisena oli neljä voittoa ja loistavat tilastot, 93,3/2.52. Ei siis valittamista tämän suhteen.

Penguins tiputti silti äskettäin surkeita uutisia, kun se ilmoitti Murrayn olevan vielä kykenemätön luistelemaan. Tämä empii auttamattomasti siitä, että hänen paluunsa ei ole vielä lähelläkään.

Kevätaurinko sulattaa?

Murrayn loukkaantumisen ei pitäisi kuitenkaan olla ongelma, sillä Fleury oli erinomainen Blue Jacketsiä vastaan, eiköstä vain? Väärin.

Nyt kun vastaan asettuu Washington Capitals ja Alexander Ovechkin, on taso huomattavasti korkeampi.

Ja mitä tässä vaiheessa on yleensä tapahtunut, kun kyseessä on Fleury? Aivan, taso on tippunut ajoittain olemattomiin, mikä onkin maksanut Penguinsille historian aikana kovan hinnan.

Toki myös Fleury on vallannut kertaalleen himoitun Stanley Cupin mestaruuden itselleen ykkösvahtina, mutta tämä tapahtui vuonna 2009. Kaiken kaikkiaan miehen tilillä on 35 pudotuspeliottelua, joissa hänen tilastonsa ovat 90,9/3.02.

Pelaamistaan 35 kevään kamppailusta mies on voittanut 18, mutta tämä ei ole valtava määrä ottaen huomioon Penguinsin tulivoiman.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.