Montreal Canadiensin supertähti Carey Price on valtava osa joukkuetta, ja esimerkiksi toissa kausi osoitti, kuinka Canadiens voi nousta ja kaatua pelkästään hänen vuokseen.

Kanadalaisseuran harmiksi miehen sopimus on umpeutumassa ensi kauden päätteeksi, ja ainakin tähän mennessä hänet on yhdistetty joissakin paikoissa siirtohuhujen kohteeksi.

Canadiensin onneksi Price on kuitenkin halukas jatkamaan seuran riveissä, joskin urakka ei tule olemaan kaikista helpoin.

– Minä haluan jäädä tänne. Tiedän, että keksimme keinot kasata kaikki palaset kasaan ja rakentaa tänne mestarijoukkueen, Price kertoi TSN:n mukaan.

Omalla tavallaan ongelmia saattaa aiheuttaa Pricen tulevan sopimuksen palkka. Tällä hetkellä miehen cap hit on 6,5 miljoonaa dollaria, mutta sen uskotaan nousevan ainakin kahdella miljoonalla ylöspäin.

Nimittäin NHL:n parhaiten palkattu maalivahti, Henrik Lundqvist, kiskoo keskiarvolta 8,5 miljoonaa dollaria vuodessa, ja moni uskookin, että Pricesta tulee lopulta liigan parhaita tienestejä nauttiva veräjänvartija.

GM rikkoi periaatteensa

Todellisuudessa Canadiensin ei ole mitään järkeä kaupata Pricea toisaalle, koska hän on luvalla sanoen seuralle täysin korvaamaton pelaaja. Samaa mieltä on myös GM:nä toimiva Marc Bergevin, joka haluaa pitää maalivahdistaan kiinni kynsin ja hampain.

Bergevin joutui myös rikkomaan omat periaatteensa kommentoidessaan Pricea koskevia huhuja.

– En yleensä koskaan kommentoi vaihtokauppoihin liittyviä asioita, mutta tällä kertaa teen poikkeuksen; vastaukseni on, että häntä ei kaupata, Bergevin kertoi Canadiensin Twitter-tilin mukaan.

– Me löydämme kyllä keinot tehdä hänen kanssaan jatkosopimus. Carey on tärkein osa koko joukkuettamme.