Ottawa Senators eteni sunnuntain ja maanantain välisenä yönä Suomen aikaa NHL:n pudotuspelien toiselle kierrokselle.

Riemu Senators-leirissä oli luonnollisesti ylimmillään, kuten asiaan kuuluu, kun Clarke MacArthurin uskomaton tuhkimotarina sai jatkoa tämän iskiessä jatkoerässä ottelusarjan ratkaisseen maalin.

Jatkopaikka oli huima palkinto koko Senators-joukkueen tekemästä työstä. Maalivahti Craig Andersonia, jonka vaimo Nicholle Anderson sairastui heti alkukauden aikana syöpään, odotti kuitenkin vielä parempi palkinto: hänen vaimonsa, jonka syöpähoidot päättyivät juuri, oli saapunut Bostoniin todistamaan miehensä joukkueen jatkopaikkaa.

Kyseessä oli täydellinen yllätys ja Anderson vaikuttikin hieman hämmentyneen oloiselta saapuessaan halaamaan vaimoaan.

NHL Trade Rumors

@NHLTradeRumors
Nicholle Anderson surprised her husband Craig by showing up for Gm 6 in Boston, her first away game since her cancer treatment ended in Feb

Siinä, missä Craig on toiminut vaimolleen upeana tukena tämän taistelussa syöpää vastaan, jättäen osan tämän kauden peleistä väliin, on Nicholle yhtälailla tukenut uskomattomalla tavalla miehensä pelaamista.

Nichollen antamasta tuesta saatiin upea esimerkki, kun torjuntavastuun Andersonin lähdettyä ottanut Andrew Hammond loukkaantui lähes välittömästi. Vaikka Nicholle oli tuossa kohtaa edelleen todella järkyttynyt saamastaan diagnoosista, sanoi hän miehelleen ”joukkueesi tarvitsee sinua” ja niinpä yhdysvaltalaisvahti palasi Senatorsin tolppien väliin.

Pariskunta on ollut ylipäätään paljon pinnalla viime syksyn jälkeen ja tunteikkuus on näkynyt myös sosiaalisessa mediassa: Kun Anderson palasi Senatorsin maalille, piti hän heti nollapelin ja tuli valituksi ottelun ykköstähdeksi. Tämän jälkeen Nicholle twiittasi.

Nicholle Anderson

@xonichollexo
It doesn't matter what day it is babe, you will always be my first star! I love you! ❤️@CraigAnderson41

Twiitissä Nicholle totesi ”Oli päivä mikä tahansa, sinä olet aina minun ykköstähteni. Rakastan sinua!”

Kaikin puolin, tässä on siis kyseessä yksi tämän kevään, ja ylipäätään koko kauden, hienoimmista tarinoista.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.