Columbus Blue Jackets -organisaatiossa toisen kautensa viettänyt Joonas Korpisalo saapuu vahvistamaan Leijonien MM-miehistöä.

Leijonien johtoporras joutui vastaanottamaan murheellisia uutisia, kun Blue Jackets -puolustaja Markus Nutivaaran kisamatka estyi leikkaushoitoa vaativan lonkkavamman vuoksi. 22-vuotias suomalaisnuorukainen on sivussa noin neljä kuukautta, joten MM-kisoissa pelaaminen on mahdoton yhtälö.

Samasta suunnasta kantautui kuitenkin myös kilokaupalla positiivisia uutisia, sillä Blue Jacketsin maalilla tällä kaudella 14 ottelua pelannut Joonas Korpisalo saapuu vahvistamaan Leijonia.

Aaron Portzline

@Aportzline
#CBJ G Joonas Korpisalo will play for Finland in World Championships. Prospect Elvis Merzlikins will play for Latvia.

Korpisalolle alkukausi oli vaikea, sillä hän joutui aloittamaan kautensa loukkaantuneena. Hänellä todettiin juuri kauden kynnyksellä nivusvamma, eikä hänestä ollut syrjäyttämään lopullisesti kakkosvahti Curtis McElhinneytä; hän oli onnistunut samassa tehtävässä edeltävällä kaudella Sergei Bobrovskyn loukkaannuttua.

Kausi käynnistyi lopulta AHL:n puolella, mutta pelaajasiirtojen takarajalla GM Jarmo Kekäläinen luopui McElhinneystä ja Korpisalosta tuli virallisesti seuran kakkosvahti Vezina-voittaja Bobrovskyn takana.

Lopulta hän aloitti ohiolaisseuran maalilla 13 ottelua, hypäten lisäksi kertaalleen kesken ottelun Bobrovskyn tilalle, ja näissä otteluissa hänen torjuntatilastonsa olivat 90,50/2.88. Laskua edelliskauden tilastoihin (92,00/2.60) tuli siis jonkin verran, mutta kaikkein tärkeintä oli kakkosvahdin aseman vakiinnuttaminen ja ylipäätään tervehtyminen.

Korpisalon sopimus on tällä hetkellä katkolla Blue Jacketsin kanssa ja häntä pidetään vahvana ehdokkaana siirtymään laajennusdraftin kautta Vegas Golden Knightsin maalille.

Aikuisten maajoukkuekomennus on 22-vuotiaalle Porin Ässien kasvatille ensimmäinen. Hän omaa kuitenkin kokemusta kaikista Suomen ikäkausimaajoukkueista.