Montreal Canadiensin GM:nä toimiva Marc Bergevin otti viime kesänä jonkinasteisen riskin, kun hän päätti pestata venäläistähti Alexander Radulovin joukkueen riveihin. Osapuolet tekivät vuoden mittaisen sopimuksen, joka oli arvoltaan 5,75 miljoonaa dollaria.

Radulovilla on olemassa maine, joka ei ole kovinkaan mairitteleva: häntä pidetään yleisesti kiukuttelevana, hankalana ja ailahtelevana tapauksena, joskin vuodet KHL:ssä ovat kypsyttäneet miestä todenteolla.

Tästäkin huolimatta sopimus oli riski. Canadiens aloitti esimerkiksi toissa kautensa erinomaisesti, mutta kun Carey Price loukkaantui, luuhistui kaikki käsiin. Mutta se todisti samalla, että pienillä muutoksilla joukkueen potentiaali on valtaisa.

Radulov olikin Canadiensille lopulta loistava täsmähankinta, sillä hän teki 76 runkosarjaottelussa 18 maalia ja yhteensä 54 tehopistettä. Lisäksi kuusi pudotuspelikamppailua tuotti tehot 2+5.

Mitä seuraavaksi?

Koska Radulovin sopimus oli vain yksivuotinen, on se katkolla jo nyt. Canadiens kuitenkin luottaa vahvasti siihen, että venäläishyökkääjä olisi tekemässä seuran kanssa jatkosopimuksen.

Tätä myös helpottaa se fakta, että Radulov vaikuttaa ihastuneen seuran tekemiseen todenteolla. Hän on nimittäin vannonut pitkin kautta haluvansa jatkaa juuri Canadiensin riveissä.

Viimeisin kerta nähtiin eilen, kun hän kertoi asiasta medialle.

– Montreal on minun ykkösvaihtoehtoni. Se on minun joukkueeni, Radulov kertoi suorasukaisesti TSN:n Amanda Steinin Twitter-tilin mukaan.