NHL:n toisella pudotuspelikierroksella nähdään monien mielestä ennakkoon koko tämän kevään pudotuspelien kovin ottelusarja, kun Washington Capitals ja Pittsburgh Penguins iskevät yhteen.

Tämä varmistui, kun Capitals onnistui kaatamaan Toronto Maple Leafsin joukkueiden kuudennessa keskinäisessä kohtaamisessa ja näin ollen runkosarjavoittaja vei nimiinsä koko ottelusarjan lukemin 4-2.

Maple Leafs oli vauhtinsa ansiosta lievästi niskan päällä kaksi ensimmäistä erää. Pääosin pelaaminen oli kuitenkin tasaista ja maalivahdit Braden Holtby & Frederik Andersen varastivat show’n pitämällä maalinsa puhtaana 40 minuutin ajan.

Vierasjoukkue Capitals sai ottelun toiseen erään vahvan alun, mutta Maple Leafs oli joukkueista se, joka aloitti maalinteon. Tämä tapahtui erinomaisia ensimmäisiä pudotuspelejään pelaavan Auston Matthewsin toimesta, kun hän pääsi yllättämään Holtbyn, kiitos kenttämestarin erikoisen.

Samalla esille on kuitenkin nostettava Matthewsin uskomaton rauhallisuus tilanteessa ja jäätävän kylmä viimeistely, kuten lähikuva (alla) osoittaa.

Capitals kuitenkin runnoi itsensä tasoihin, kun Marcus Johansson toimitti kiekon ensimmäistä kertaa ottelussa Andersenin selän taakse, saatuaan pelivälineen maalin lähietäisyydellä puoli-ilmaiseksi. Kiekko lirui niukasti maaliin, mutta ohitti kuin ohitti tanskalaisvahdin.

x - Washington Capitals

@Capitals
The Equalizer. #CapsLeafs #RockTheRed

Lopulta ottelu eteni historiallisesti viidettä kertaa, kuudessa ottelussa, jatkoerään. Capitals oli pelillisesti koko jatkoerän ajan edellä ja ylipäätään nälkäisemmän näköinen, mikä konkretisoitui ajassa 66:31, kun Marcus Johansson iski illan toisella osumallaan ottelusarjalle päätöksen.

SI NHL

@SI_NHL
Marcus Johansson and the Caps are onto the second round! on.si.com/2pVjriG

Ottelun ehdottomiin hahmoihin kuuluivat, kuten jo aiemmasta käy ilmi, maalivahdit. Holtby oli maalillaan työllistetympi, pysäyttäen 37 kiekkoa, kun taas toisessa päässä Andersen torjui kauden viimeiseksi jääneessä ottelussaan 34 kertaa.

Capitalsin voitto tarkoittaa sitä, että pudotuspeleissä nähdään tietynlainen nykyisen pudotuspelijärjestelmän kirous: koko NHL:n runkosarjassa ensimmäiseksi ja kolmanneksi sijoittuneet joukkueet kohtaavat jo toisella kierroksella ja tämä on kerännyt runsaasti kritiikkiä myös etukäteen.

Jääkiekon ystävien näkökulmasta tämä on kuitenkin upea asia, sillä se tarkoittaa aivan uskomattoman kovaa pudotuspelisarjaa, jossa kohtaavat NHL:n kaksi seuratuinta pelaajaa viimeisen reippaan kymmenen vuoden ajalta: Alexander Ovechkin ja Sidney Crosby.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.