Syksyn pelit Team Europen paidassa, World Cup -turnauksessa, poikivat Dennis Seidenbergille viime kaudeksi sopimuksen New York Islandersiin.

35-vuotiaan saksalaispuolustajan NHL-ura oli kauden 2015-16 päätteeksi hiipumassa pahasti. Hänen edellinen seuransa Boston Bruins oli ostanut kesällä 2016 hänen kaksi viimeistä sopimusvuottaan ulos ja Seidenberg vaikutti olevan yksi niistä lukuisista kokeneista pelaajista, jotka joutuvat vasten tahtoaan eläkkeelle.

Islanders kuitenkin kiinnitti huomiota Seidenbergin erinomaisiin otteisiin World Cupissa ja päätti tehdä tämän kanssa yksivuotisen sopimuksen. Nykyisin jo yli 800 NHL-ottelun veteraani valloitti välittömästi paikan brooklynilaisseuran alakerrassa, eikä ole sen jälkeen taakseen katsonut.

Lopulta Seidenbergin kausi sujui niin erinomaisesti, että hän voitti ylivoimaiseen tapaan joukkueen sisäisen tehotilaston. Mollivoittoisen kauden pelanneen Islandersin alakerrassa hänen tehotilastonsa oli +25, kun kakkoseksi sijoittunut Calvin de Haan ylsi lukemaan +15. Ylipäätään saksalainen oli yksi kolmesta Islanders-pelaajasta, jotka pääsivät kaksinumeroiseen lukemaan.

Niinpä hän enemmän kuin ansaitsi itselleen lisäaikaa NHL:ssä ja Islanders ilmoittikin tehneensä Seidenbergin kanssa yksivuotisen sopimuksen, joka on arvoltaan 1.25 miljoonaa dollaria. Palkankorotusta viime kauteen nähden tulee 250 000 dollaria.

Seidenberg tullaan näkemään myös kevään MM-kisoissa, sillä hän vahvistaa Saksan joukkuetta turnauksessa yhdessä joukkuekaverinsa, maalivahti Thomas Greissin kanssa.

Ennen kaikkea puolustavana puolustajana tunnetuksi tullut Seidenberg on pelannut tarkalleen ottaen NHL:ssä 831 runkosarjaottelua ja tehnyt niissä tehot 44+202. Pudotuspeleissä hänet on nähty 69 ottelussa pistein 3+18 ja hän on vuoden 2011 Stanley Cup -voittaja Boston Bruinsista.