Suomen alle 18-vuotiaiden maajoukkue selviytyi Slovakian MM-kisoissa komeasti finaaliin saakka. Toki loppuottelusta käteen jäi pelkkä luu, sillä Yhdysvallat oli parempi lukemin 4-2.

Tästäkin huolimatta suoritus oli äärimmäisen komea – sekä joukkueena että yksilötasolla. Suomi otti muun muassa turnauksen pistepörssistä kaksoisvoiton, kun Kristian Vesalainen ja Miro Heiskanen valtasivat kärkisijat.

Vesalainen valittiin kaiken lisäksi koko turnauksen parhaaksi pelaajaksi, eli MVP:ksi. Se ei kuitenkaan nuorukaista lämmittänyt, sillä MM-kulta oli hänen selvä tavoitteensa.

– Meidän ylivoimamme ei toiminut samalla tavalla, kuin se normaalisti toimii. He olivat hyviä ensimmäisessä erässä, ja kun he saivat mahdollisuutensa, he tekivät ylivoimamaalin. Joten olen pettynyt, Vesalainen kertoi IIHF:n verkkosivuilla.

Vaikka finaali ei tuottanutkaan toivottua tulosta, oli Vesalainen silti sitä mieltä, että jossakin vaiheessa pettymys tulee muuttumaan vielä iloksi.

– Me pelasimme kovaa loppuun saakka, mutta kun olet noin paljon perässä, tulee siitä todella vaikeaa. Juuri nyt olen vain pettynyt, mutta toivottavasti arvostan tätä enemmän tulevaisuudessa.