Ottawa Senators passitti Boston Bruinsin kesälomalle kuudennessa kohtaamisessa, voittaen ottelusarjan voitoin 4-2.

Kuusi ottelua, neljästi jatkoerään. Vaikeudet kotikaukalossa. Bruinsin karmaisevat loukkaantumishuolet alakerrassa ja nuorien kokemattomien pelaajien huikea nousu paikkaajiksi. Huikeaakin huikeampi Erik Karlsson.

Näistä asioista Senatorsin ja Bruinsin välinen ottelusarja oli hyvin pitkälti tehty.

Myös viimeiseksi otteluksi jäänyt joukkueiden kuudes peli oli draamankaareltaan kuin täydellisesti kirjoitettu käsikirjoitus. Bruins johti ensimmäisen erän jälkeen 1-0. Senators johti toisen erän jälkeen 2-1. Ratkaisu jatkoerässä ja pelaajalta, jonka NHL-uran piti olla jo ohitse vakavien aivotärähdysongelmien vuoksi.

Kyllä, Clarke MacArthur huipensi koko tämän ottelusarjan tarinan, jos sitä sellaiseksi voi kutsua, kun hän ajassa 66:30 pysäytti kellot ratkaisumaalin kunniaksi ylivoimalla.

Mainitsematta ei voi jättää myöskään Tuukka Raskia. Häntä verrataan edelleen täysin kohtuuttomasti edeltäjäänsä Tim Thomasiin, joka sai pelata prime-ikäisen Bruins-nipun ja tuohon aikaan NHL:n parhaan puolustuksen takana.

Onneksi paljon enemmän löytyy niitä ihmisiä, jotka ymmärtävät Raskin todellisen arvon. Päättyneen kauden osalta sen konkretisoi kaikkein parhaimmin joukkueen voittotilasto: Bruins voitti koko kauden aikana 46 ottelua ja näistä 39:ssä tolppien välissä oli suomalainen Vezina-voittaja.

Tässä vielä poimintoja Twitteristä:

jim d

@jdnard

jim d

@jdnard
4. If you blame Pastrnak, you're an idiot. Bad penalty but it's the playoffs & you take that risk. He def needed to shoot the puck more tho.
5. Tuukka Rask is a premiere goalie in the league. If you don't have him in this series or this season in general, you're going nowhere.

”Tuukka Rask on eliittitason maalivahti. Jos heillä ei olisi ollut häntä tässä (pudotuspeli)sarjassa tai ylipäätään kauden aikana, joukkueella ei olisi ollut mitään mahdollisuuksia.”

Kirby McCreadie

@kirby_mccreadie
@NHLBruins thanks for the season boys! You made me proud!!!! @tuukkarask you were amazing in the series. Enjoy vacation!

”Kiitos kaudesta, pojat! Olen niin ylpeä teistä!!!! Tuukka Rask, sinä olit uskomaton tässä sarjassa. Nauti lomastasi!”

Nate Witherell

@nwitherell
Overall Bruins roster was a flaming pile of dog shit masked by one Tuukka Rask and one Patrice Bergeron

”Kokonaisuudessaan Bruinsin rosteri oli helkkarinmoinen läjä koiranpa**aa, jonka kilpenä toimi eräs Tuukka Rask ja eräs Patrice Bergeron.”

DMac

@DMac4226
Tuukka Rask deserved better. He played like a Vezina Trophy winner

”Tuukka Rask ansaitsi parempaa. Hän pelasi kuin Vezina Trophy -voittaja.”

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.