NHL:n pudotuspeleissä nähdään melkoisia teräsmiehiä, sillä useilla pelaajat kantavat mukanaan mitä erilaisimpia loukkaantumisia.

Ottawa Senatorsin kapteeni Erik Karlsson on yksi näistä pelaajista. Hän nimittäin paljasti ESPN:lle kärsivänsä kahdesta hiusmurtumasta kantapäässään.

Itse asiassa ruotsalaissoturi on pelannut loukkaantuneena jo lähes kuukauden päivät, sillä hän kärsi murtumat 28. maaliskuuta pelatussa ottelussa Philadelphia Flyersia vastaan. Hän joutuikin jättämään kyseisen loukkaantumisen vuoksi väliin kolme runkosarjan viidestä viimeisestä ottelusta.

– Olen pelannut piikkien avulla, Karlsson kommentoi tilannettaan ESPN:lle, todeten samalla, että hänellä on vaikeuksia vasemmalle suuntautuvissa käännöksissä.

– Se on turhauttavaa, koska olet tehnyt niin paljon töitä koko kauden ajan, mutta se on parempi nyt ja torstaihin mennessä tilanteen pitäisi olla jo lähellä normaalia.

Torstaista puhuessaan Karlsson tarkoitti seuraavaa ottelua, sillä 2. pudotuspelikierros käynnistyy tuolloin Senatorsin osalta vierasottelulla New York Rangersia vastaan.

Pelannut pudotuspeleissä enemmän kuin kukaan muu – ”Hän on kone”

Loukkaantumisestaan huolimatta Karlsson on ollut melkoinen työjuhta joukkueensa alakerrassa. Hänelle on nimittäin kirjattu enemmän peliaikaa kuin kenellekään muulle NHL:n pudotuspeleissä esiintyneelle pelaajalle.

Ruotsalaispuolustaja onkin pelannut keskiarvolta ottelua kohden 30:23 ja kaikkein hikisimmän iltapuhteensa hän vietti Boston Bruinsia vastaan pelatussa viidennessä ottelussa, joka venyi aina toiseen jatkoerään saakka ja kerrytti sen myötä Karlssonin peliajaksi 41:51.

Tehopisteitä Senators-kapteeni teki Bruins-sarjassa kuuteen otteluun 0+6 ja lisäksi hänen tehotilastonsa on tällä hetkellä +3.

– Hän on kone, päävalmentaja Guy Boucher ylisti kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Karlssonin kannalta hänen olisi ollut järkevintä jättää nopeamman toipumisensa vuoksi väliin kaikki viisi viimeistä runkosarjaottelua, mutta minkäs sitä luonteelleen voi, kun kilpailuhenkisyyttä löytyy. Hän nimittäin halusi pelata saadakseen kiinni puolustajien pistepörssin voittaneen Brent Burnsin.

Lopulta 26-vuotias Karlsson jäi kolmanneksi. Eroa Burnsiin tuli viisi pistettä ja lisäksi yhden tehopisteen erolla eteen kiilasi maanmies Victor Hedman.

Kaiken kaikkiaan ruotsalainen pelasi kuitenkin ehdottomasti NHL-uransa parhaan runkosarjan, sillä kaukalossa nähtiin paljon paremmin puolustanut Karlsson kuin koskaan aiemmin.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.