Ilya Kovalchuk lähti ovet paukkuen NHL:stä, kun hän siirtyi KHL:ään kaudeksi 2013-2014. Kovalchukilla oli tuolloin voimassa hurja 15 vuoden sopimus New Jersey Devilsin kanssa.

Kovalchukin paluuta spekuloitiin jo viime kaudella, kun tiedettiin, että hänen sopimuksena Pietari SKA:n kanssa päättyisi tähän kauteen. KHL:ssä Kovalchuk on ollut tehokas, sillä esimerkiksi päättyneellä kaudella hän iski 32 maalia ja 78 tehopistettä.

Mikäli Kovalchuk tekee paluun NHL:ään muun kuin Devilsin paidassa, siihen vaaditaan kaikkien joukkueiden hyväksyntä. Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman perkasi tilanteen läpi.

– New Jersey Devils omistaa hänen oikeutensa, joten hän voi pelata siellä ilman ongelmia. Jos hän haluaa pelata jossain toisessa joukkueessa, muodollisesti kaikkien joukkueiden olisi hyväksyttävä se, Friedman totesi Sportsnetin lähetyksessä.

– Mutta on olemassa keino, jonka uskon toimivan: jos hän ei pelaa New Jersey Devilsissä tai Devils ei halua hänen pelaavan joukkueessa – niin agentti kuin joukkuekaan ei ole kommentoinut tätä. Uskon, että kuka tahansa hänet saava joukkue yrittää joko ostaa hänet Devilsistä tai he (Devils) kauppaavat hänen oikeutensa. Luulen, että siellä (NHL:ssä) on suurta kiinnostusta häntä kohtaan.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.