New York Rangers voitti kuudennessa ja samalla ratkaisevaksi jääneessä ottelussa Montreal Canadiensin lukemin 2-1.

Canadiens sai otteluun haluamansa alun, kun heti pian sen jälkeen, kun Max Pacioretty ja Jimmy Vesey olivat saaneet keskinäiset kahinansa, jotka toivat molemmille 5+2 minuutin jäähyt, selviteltyä.

Alexei Emelin nimittäin siirsi Alexander Radulovin ja Artturi Lehkosen syötöistä vieraat johtoon.

Toisessa erässä Mats Zuccarello otti kuitenkin show’n haltuun. Ensiksi hän iski Jordie Bennin jäähyn aikana ylivoimaosuman aikaan 22:26 ja hieman erän puolivälin jälkeen hän osui jälleen, pysäyttäen kellot aikaan 33:31.

Lopulta viimeinen sinetti saatiin, kun Derek Stepan teki loppulukemat tyhjään maaliin 18 sekuntia ennen ottelun loppua.

Zuccarellon ohella Rangersin suurin sankari oli 27 laukausta ottelussa torjunut Henrik Lundqvist. Kaikkein parhaimpaan, ja ennen kaikkea tärkeimpään, torjuntaansa ruotsalaisvahti venyi ottelun viime minuutilla, kun hän venytti patjansa upeasti Tomas Plekanecin maalintekoyrityksen tielle.

Rangers eteni ottelusarjasta jatkoon voitoin 4-2 ja se tarkoitti samalla sitä, että viimeiseen neljään pudotuspeliotteluunsa tehot 2+2 tehnyt Artturi Lehkonen vapautui ainakin teoriassa Leijonien käyttöön.

Nykyvireessään Lehkonen olisikin melkoinen lisä Leijonien MM-miehistöön ja ylipäätään kokonaisuudessaan suomalaisnuorukaisella on takanaan upea tulokaskausi NHL-jäillä, vaikka se päättyikin pudotuspeleissä pettymykseen.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.