Minnesota Wild nousi kauden viimeiseksi jääneeksi ottelussaan upealla kirillään jatkoerään, mutta se ei lopulta riittänyt pelastamaan joukkueen kautta.

Lauantaina, joskin sunnuntain puolelle venyneenä, nähtiin todellista Prime time -herkkua, kun Wild ja St. Louis Blues kohtasivat viidettä kertaa tämän kevään pudotuspeleissä.

Ottelun alku näytti vaikealta Wildin näkökulmasta. Vladimir Tarasenkon kuluvan pudotuspelikevään avausmaali näki nimittäin päivänvalonsa ajassa 7:16 ja vain reippaat kolme minuuttia myöhemmin Alexander Steen lisäsi isäntien tuskaa.

NBC Sports Hockey

@NBCSportsHockey
ICYMI: @tara9191 strikes first for the @StLouisBlues!

WATCH: tw.nbcsports.com/SU86

Cristiano Simonetta

@CMS_74_
Alexander Steen goes top-shelf on Dubnyk. Great set-up from Parayko. 2-0 #stlblues

Avauserän loppupuolella, ensimmäisen 20-minuuttisen ottelutapahtumia hallinnut, Blues kuitenkin hölmöili, kun Scottie Upshall otti kaksiminuuttisen ja Ryan Suter kiitti ja kumarsi ylivoimalla. Kavennusmaali syntyi aikaan 18:31.

NHL

@NHL
Monster shot from @rsuter20 and the @mnwild find the board.

That's how you fire the boys up before the second. #StanleyCup

Ottelun toinen erä oli rikkonainen, eikä sen aikana nähty lisäosumia. Niinpä kaikki draama nähtiin ottelun päätöserässä, jossa Blues näytti jo ratkaisevan ottelun. Ajassa 47:23 Jori Lehterä nimittäin pelasi kiekon Jaden Schwartzin kautta Paul Stastnylle, joka ohitti Devan Dubnykin lähietäisyydeltä.

Alex Morgan ⚡️

@AlexMorgan_33
Paul Stastny with the dagger?

Wild ei ollut kuitenkaan vielä valmis luovuttamaan kauttaan ja joukkue painoikin armottomasti päälle, tuskan ollessa suurimmillaan. Lopulta ajassa 49:01 vieraiden Jay Bouwmeesterille tuomittiin kaksiminuuttinen kiinnipitämisestä ja jälleen kerran Wild osui ylivoimalla.

Tällä kertaa asialla oli Mikko Koivu, joka tehtaili maalinsa Nino Niederreiterin ja Mikael Granlundin esityöstä.

Mikko Koivu finds the back of the net!

Wild. Blues. Snug. Late. NBC.

tw.nbcsports.com/SU86

Eikä tässä vielä kaikki. Jälleen kerran Bouwmeester lähti istunnolle ajassa 52:36, ja vaikka tasoitusmaalia ei nähtykään ylivoimalla, johti se lopulta Wildin melkoiseen hallintaan ja lopulta Jason Zucker iski upealla maalillaan taululle 3-3-lukemat. Maalin ykkössyöttäjänä toimi Erik Haula ja kakkossyöttäjänä Jonas Brodin.

Holy shit, Jason Zucker takes off and buries the puck on a nasty pump fake. Look at that emotion. Tie game.

Maalin saa osittain ottaa omaan piikkiinsä myös Blues-vahti Jake Allen, joka hieman ylipelasi tilanteen.

Jatkoerässä voittomaali syntyi 9 minuutin ja 42 sekunnin pelaamisen jälkeen. Wild hallitsi ottelutapahtumia, mutta Blues käytti oikeastaan ainokaisen maalipaikkansa, kun Magnus Pääjärvi iski kiekon lähietäisyydeltä maaliin.

Samalla maali konkretisoi Jori Lehterän upean sisääntulon pudotuspeleihin, sillä hän käynnisti syötöllään myös voittomaaliin johtaneen tilanteen ja kokeneelle suomalaiselle kirjattiin pudotuspelien ensimmäisessä ottelussaan upeat tehot 0+2.

Wild vei ottelussa laukaukset selkeästi nimiinsä, sillä Allenille kirjattiin Bluesin maalilla 34 torjuntaa, kun taas Dubnyk selvisi toisessa päässä 23 torjunnalla, mutta tällä(kään) kertaa se ei kuitenkaan Wildille riittänyt.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.