Minnesota Wildin kausi päättyi jälleen pettymykseen, kun St. Louis Blues kaatoi sen otteluvoiton 4-1.

Wildin kausi oli kaksijakoinen, sillä se oli lähes koko kauden NHL:n paras joukkue, mutta viimeisinä kuukausina sen peli oli todella sekaisin. Kauden vaikeudet huipentuivat Bluesia vastaan jatkoajalla, jossa se kärsi ratkaisevan 3-4-tappion.

Näin ollen myös päävalmentaja Bruce Boudreaun synkkä pudotuspelimenestys sai jatkoa, sillä hän on ainoastaan kerran johdattanut joukkueensa toista kierrosta pidemmälle.

Wildin suomalaiset olivat koko sarjan ajan vaisuja, vaikka Mikko Koivu onnistuikin maalin teossa viimeiseksi jääneessä ottelussa. Erik Haula ja kapteeni Koivu olivatkin ottelun jälkeen pettyneitä ja jopa hieman vihaisia, kun joukkue tippui jälleen avauskierroksien aikana.

– Mitä tämä oikein on? Viides kerta peräkkäin, kun häviämme, Haula totesi Pioneer Pressin mukaan.

– Olen kyllästynyt tähän. Me kaikki olemme kyllästyneitä tähän.

Tehottomuus vaivasi

Vaikka sarja meni Bluesin hyväksi 4-1, ei Wild ollut ottelusarjassa täysin vastaantulija – päinvastoin. Wild esimerkiksi voitti koko sarjan laukaukset 154-119, ja tasakentällisin se laukoi 76 kertaa enemmän kuin Blues.

Bluesin maalilla Jake Allen oli läpi sarjan erinomainen, mutta Wildin kompastukseksi koitui tehottomuus sekä jo useita kuukausia vaivannut alavireisyys.

– Meillä oli mahdollisuutemme ja olimme lähellä, mutta emme tarpeeksi. Jotenkin he vain saivat aina voittomaalin tai johtoaseman, ja he kykenivät pitämään sen suurimmaksi osaksi, Koivu totesi ottelusarjan jälkeen.

EDIT: Korjattu ottelusarjan voitot

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.