San Jose Sharks pelaa tänä yönä selkä seinää vasten, kun se kohtaa Edmonton Oilersin kuudetta kertaa.

Kun viime kauden Stanley Cup -finalisti ryöpytti Edmonton Oilersia neljännessä ottelussa peräti 7-0-lukemin, monet pitivät tuota joukkueiden välisen ottelusarjan käännekohtana.

Siltä se näyttikin sarjan viidennessä kohtaamisessa, kun vieraissa pelannut hailauma karkasi hieman ennen erän puoliväliä 3-1-johtoasemaan. Oilers ei kuitenkaan luovuttanut, vaan se nousi ajassa 57:14 tasoihin, kavennettuaan ensiksi toisen erän lopulla, ja lopulta ajassa 78:15 David Desharnais ratkaisi voiton Oilersille.

Tappion myötä Sharks on tappion päässä kesälomasta ja tästä syystä joukkue marssittaa tähän ”kuoleman otteluun” kokeneimman mahdollisen kokoonpanon. Viime pelin katsomon puolelta seuranneelle Joonas Donskoille, jolle kuluva kausi on ollut todella vaikea, tämä oli ilouutinen, sillä hän saa uuden mahdollisuuden.

– Me päätimme lähteä tähän otteluun kaikkein kokeneimmalla rosterilla ja me tiedämme Donskoin. Hän on ollut tällaisessa tilanteessa ennenkin. Hän on kyennyt olemaan ratkaiseva pelaaja ennenkin, päävalmentaja Peter DeBoer pohti San Jose Mercury Newsille.

”Odotan häneltä isoa ottelua”

Donskoi ottaa kalifornialaisjoukkueen kokoonpanossa kokemattoman Timo Meierin paikan ja pelannee mitä todennäköisimmin joukkueensa kolmoskentällisessä yhdessä Melker Karlssonin ja Tomas Hertlin kanssa.

– Meillä on paljon pudotuspelikokemusta tässä joukkueessa, kuten myös kokemusta tällaisista tilanteista. Tiedämme siis tarkalleen, mitä meidän pitää tehdä, Donskoi itse kommentoi aamujäiden jälkeen.

25-vuotias aituri kertoo käyneensä valmennusjohdon kanssa keskusteluja roolistaan ja häneen asetetuista odotuksista ottelun alla. Kun Donskoilta kysyttiin, että mikä valmennuksen sanoma oli hänelle, kertoi suomalainen avoimesti keskusteluista.

– Ole vahvempi kiekollisena hyökkäysalueella. Luo tilanteita itsellesi ja ketjukavereillesi. Ole luova. Olemassa on paljon käyttämätöntä potentiaalia, Donskoi luetteli.

– Uskon pystyväni paljon parempaan kuin tähän mennessä.

DeBoerilta riittääkin uskoa siihen, että suomalaishyökkääjä todella onnistuu tässä kuoleman ottelussa.

– Hän on yleensä aina pelannut hyvin, istuttuaan tai oltuaan kokoonpanon ulkopuolella. Odotan häneltä isoa ottelua.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.