Chicago Blackhawks lähti kauteen 2016-17, ja etenkin runkosarjan myötä tämän kevään pudotuspeleihin, yhtenä suurimmista mestarisuosikeista.

Monien papereissa Blackhawks oli se kaikkein todennäköisin Läntisestä konferenssista Stanley Cup -finaaleihin etenevä joukkue. Jopa monet asiantuntijat puhuivat siitä, että onko finaalisarjana Blackhawks-Capitals vai Blackhawks-Penguins.

Spekulaatiot ovat kuitenkin aina vain spekulaatioita ja tämä kevät osoitti juuri chicagolaisnipun kohdalla, että loppujen lopuksi ennakkosuosikin asema on pelkkää paperia, kun Nashville Predators latoi sen lauluun suoraan neljässä ottelussa.

Tällä hetkellä Chicagon suunnalla pohditaankin satavarmasti, että mikä meni vikaan. Samalla ilmassa on paljon muita kysymysmerkkejä – kaikkein päällimmäisinä se, että mitä seurassa tulee tapahtumaan.

– Olen todella, todella pettynyt. Se ei ole millään tavalla hyväksyttävää, missä olemme tänä päivänä, Blackhawksin GM Stan Bowman jyrisi NBC Sportsin haastattelussa.

– Olen turhautunut ja olen vihainen. Tämä on meille kaikille todella kova pala nieltäväksi. Tässä seisominen huhtikuun 22. päivänä ei ole se tapa, jolla uskoimme kautemme päättyvän.

– Tämä on täydellinen epäonnistuminen, kun sitä peilataan niihin odotuksiin, jotka meillä itsellämme oli. Emme olleet edes lähellä sen tason saavuttamisesta, mille olemme asettaneet riman viime vuosina. Ja sitä ei voi hyväksyä. Kaikki se menestys, jonka tällä kaudella saavutimme, jää täydellisesti tämän varjoon. Kukaan meistä ei päässyt lähellekään hyvää suoritusta.

Quennevillen asema turvattu – ”Hän on meidän päävalmentajamme ja tulee oleman sitä jatkossakin”

Itse asiassa Bowman lupasikin, että Chicagossa tullaan näkemään tämän valtaisan pettymyksen jälkeen muutoksia, sillä kuuden vuoden sisään voitettujen kolmen Stanley Cupin jälkeen seura on pudonnut nyt kahtena perättäisenä vuotena pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella.

– Nyt on aika katsoa peiliin ja kohdata tosiasiat. Kun teet niin, katsot kaikkien vastuualueita tässä seurassa ja se käynnistyy minusta. Minun on oltava parempi, siitä ei ole kahta sanaakaan.

– Aion siis perehtyä kaikkeen mahdolliseen ja lupaan olevani parempi. Karu totuus on se, että meidän on pystyttävä parempaan. Muutos tapahtuu tekemällä monia eri asioita eri tavalla ja yksityiskohdat eivät kuulu tälle foorumille. Mutta voin luvata meidän olevan parempia.

Yksi asia on kuitenkin varma: kolmeen mestaruuteen seuran valmentanut Joel Quenneville ei ole lähdössä mihinkään.

– Joel on meidän päävalmentajamme ja hän tulee olemaan sitä jatkossakin. Sekä minä että Joel tulemme tekemään töitä yhdessä, ettei tällainen toistu enää koskaan.

Blackhawks teki pudotuspeleissä todella kyseenalaista historiaa, sillä siitä tuli ensimmäinen seura NHL:n satavuotisessa historiassa, joka on lähtenyt pudotuspeleihin ykkössijalta (konferenssinsa) ja pudonnut heti ensimmäisellä kierroksella.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.