Nashville Predatorsin tähänastinen tuhkimotarina sai loistavan luvun viime yönä, kun se onnistui kaatamaan Chicago Blackhawksin. Se lähetti intiaanipaidat samalla ennenaikaiselle kesälomalle, otteluvoitoin 4-0.

Sarjan kenties suurin sankari oli suomalaisvahti Pekka Rinne, joka päästi selkänsä taakse neljässä ottelussa vain kolme maalia. Samalla hän turhautti suuresti Blackhawksin suurimmat tähdet, jotka eivät saaneet sarjassa juuri mitään aikaiseksi.

Näiden joukkoon lukeutuu eritoten kaksi pelaajaa: Jonathan Toews sekä Patrick Kane. Blackhawksin kaksi kiistatonta johtajaa ja pistenikkaria.

Peksi tasoissa tehojen valossa

Kumpikin näistä pelaajista onnistui tekemään sarjassa vain kaksi tehopistettä mieheen. Se on todella vähän ottaen huomioon sen, että sekä Toews että Kane ovat kertaalleen voittaneet urillaan myös pudotuspelien arvokkaimmalle pelaajalle jaettavan Conn Smythe Trophyn.

Ja miesten lähes totaalisesta nollaamisesta suurin kiitos menee Predatorsin vahvalle puolustamiselle, sekä luonnollisesti itse Rinteelle.

Asiasta kaikista hauskimman tekee se fakta, että myös Rinne saalisti ottelusarjassa tililleen kaksi syöttöpistettä. Hän siis onnistui estämään Kanen ja Toewsin lähes totaalisesti, ja keräsi siinä sivussa tililleen saman verran tehopisteitä.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.