New York Islandersin kausi oli varsin kaksijakoinen, sillä puolessa välissä kautta näytti jo siltä, että seuralla ei ole mitään asiaa pudotuspeleihin.

Islanders kuitenkin esitti hurjan loppukirin, jonka myötä se taisteli pudotuspelipaikasta aina viimeisille kierroksille asti. Lopputuloksena oli kuitenkin jääminen pudotuspelien ulkopuolella, ja näin ollen kesän varaustilaisuuden odottelu.

Seuran katseet ovatkin kääntyneet jo kesään ja varustilaisuuteen, josta seura odottaa lähes ihmettä. Saarelaisten mahdollisuus kärkivaraukseen on nimittäin vain 0,9% – kaikista joukkueista pienin, jotka arvontaan osallistuvat.

– Hyvät uutiset ovat, että New York Islandersilla on mahdollisuus saavuttaa jopa top3-varaus. Huonot uutiset ovat, että todennäköisyys tämän tapahtumiseen on todella pieni, Fansided-sivuston toimittaja Christopher Lizza kirjoittaa.

– ”Islesilla” on kolmen prosentin mahdollisuus saada top3-varaus. 1,1% todennäköisyys saada kolmosvaraus, 1% todennäköisyys saada kakkosvaraus ja 0,9% todennäköisyys saada kärkivaraus. Paremmat todennäköisyydet kuin Powerballissa, mutta silti kaukaiset.

John Tavares yksinäisenä soturina

Islanders on ollut jo pitkään John Tavaresin joukkue, sillä joukkueen kapteeni on kiistatta joukkueen ainoa todellinen supertähti.

Tavaresin aikana Islanders ei ole kuitenkaan menestynyt toivotulla tavalla – pelaajista ja valmentajista huolimatta.

Tavaresin sopimus päättyy ensi kaudella, ja vaikka mies itse on todennut halustaan jatkaa organisaatiossa, huhut hänen ympärillään ovat nostaneet päätään. Islandersilta löytyy organisaatiostaan muutamia lupaavia pelaajia kuten Mathew Barzal tai Anthony Beauvillier, mutta esimerkiksi Connor McDavidin tai Auston Matthewsin kaltaista supertähteä ei ole näköpiirissä.

Kesän varaustilaisuudesta olisi mahdollista varata kärjessä muun muassa Nolan Patrick tai Nico Hischier. Tähän Islandersin mahdollisuudet ovat kuitenkin todella ohuet.

 

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.