Ottawa Senators ja Boston Bruins kohtaavat tulevana yönä viidennen kerran, ja samalla Senatorsilla on mahdollisuus katkaista sarja edukseen. Joukkueen tärkein pelaaja, Erik Karlsson, on ollut koko sarjan ajan erinomainen ja väläytellyt osaamistaan niin hyökkäys- kuin puolustuspäässä.

Karlsson iski runkosarjassa jälleen kovat tehot, kun 77 otteluun syntyi 71 (17+54) tehopistettä. Karlssonin monipuolisuus oli kuitenkin tekijä, joka nousi pinnalle kauden mittaan. Ruotsalaispuolustaja nimittäin oli NHL:n blokkaustilaston toinen, 203 blokilla. Vain Kris Russell blokkasi enemmän vetoja kuin Karlsson.

”Se ei ole helppo tehtävä”

Karlssonin otteet eivät jääneet huomiotta joukkueen toiselta puolustajalta, Dion Phaneufilta. Hänen mukaansa Karlsson ansaitsee kaiken hänelle osoitetun kunnian.

– ”Karl” on ollut uskomaton. Hän ansaitsee kaiken kunnian, jonka hän saa, koska hän johtaa joukkuettamme ja pelaa molemmissa päissä jäätä sekä pelaa tärkeitä minuutteja. Tiukan ottelun viimeisiä minuutteja – hän on siellä ja tekee työnsä, Phaneuf kehui Ottawa Citizenille.

– Hän muutti peliään täksi vuodeksi, tavallaan blokkaamalla laukauksia. Hän on tehnyt loistavaa työtä maksaessaan hintaa blokatessaan laukauksia – se ei ole helppo tehtävä. Hän oli niin täydellinen koko vuoden. Kun sanon täydellinen, tarkoitan puolustuksellisesti ja hyökkäyksellisesti.