Montreal Canadiensin ja New York Rangersin välisen pudotuspelisarjan viides näytös oli yhtä suomalaisjuhlaa avauserän osalta.

Ajassa 12:07 nähtiin nimittäin Canadiensin suomalaishyökkääjä Artturi Lehkosen pudotuspelikevään toinen maali. Hän sai lähestulkoon kaikessa rauhassa yrittää maalintekoa, aivan Henrik Lundqvistin vartioiman maalin läheisyydestä, useampaan otteeseen.

Lopulta Lehkonen hyödynsi tilanteen, kun toiselta tolpalta puuttui puolustaja ja suomalaisnuorukainen yllätti ruotsalaisvahdin upeasti vanhanaikaisella.

Ajassa 15:56 Rangers nousi kuitenkin tasoihin. Mika Zibanejad nimittäin lähti alivoimalla haastamaan hienosti Canadiens-puolustuksen ja pelasi lopulta maalintekopaikan Jesper Fastille, joka ei erehtynyt.

Pitkään vierasjoukkue ei kuitenkaan saanut tasatilanteesta nauttia, sillä vain 24 sekuntia myöhemmin Canadiens iski. Kaatuva Lehkonen sai syötettyä kiekon viivalla odotelleelle Andrei Markoville, joka jatkoi pelivälineen B-pisteiden väliin Brendan Gallagherille, eikä tämä erehtynyt.

NHL

@NHL
Going top cheese is great.
Doing it in the #StanleyCup Playoffs? Even better.
#MTLvsNYR

Kotijoukkueen 2-1-lukemista lähdettiin ottelun toiseen erään, jossa nähtiin yksi osuma, kun erän loppupuolella, tarkalleen ajassa 38:28, Rangersin Brady Skjei hakkasi irtokiekon ohitse Carey Pricen.

Ottelu eteni maalittoman päätöserän myötä aina jatkoerään. Lopulta Rangers pääsi juhlimaan voittoa, kun Mika Zibanejad iski ottelusarjan viidennen kohtaamisen voittomaalin, Chris Kreiderin syötöstä, ja siirsi joukkueensa voittojen osalta 3-2-johtoon.

Maalivahdeista kotijoukkueen Pricelle kirjattiin 33 torjuntaa. Rangersin ykkösvahti Lundqvist puolestaan torjui 34 laukausta.

EDIT [21.04.2017, 05:18]: Artikkelia päivitetty ottelun edetessä ja sen päätyttyä.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.