Washington Capitals onnistui ryöstämään takaisin kotietunsa, jonka se menetti kolmannessa pudotuspelikohtaamisessa Toronto Maple Leafsille.

Vierasjoukkueena toistamiseen toiminut Capitals tuli myrskyn lailla joukkueiden neljänteen kohtaamiseen, aivan kuten viime ottelussakin. T.J. Oshie vei jo ajassa 2:58 vieraat johtoon ja Alexander Ovechkinin tykki puhui, tutulta paikaltaan, reippaat puolitoista minuuttia myöhemmin ylivoimalla.

Ovechkinin osumasta ehti kulua kuitenkin vajaa minuutti, kun hurmosmainen ottelun alku sai jatkoa, kun Zach Hyman toi isännät maalin päähän ajassa 5:16.

🔱Guy On The Couch🔱

@6SportsGod1
Zach Hyman 1st NHL Playoff Goal #TMLtalk #Leafs

Hymanin jälkeen seuraavat reippaat kahdeksan minuuttia mentiin ilman lisäosumia, mutta sitten Maple Leafsia puri ”oman kylän poika”, kun Torontossa aikanaan juniorina pelannut Tom Wilson iski kiekon kahdesti maaliin. Ensimmäisensä hän teki aikaan 13:41, torjuttuaan kiekon ensiksi toisessa päässä, ja ajassa 16:03 hän vei Capitalsin jo 4-1-johtoasemaan.

Washington Capitals

@Capitals
Whip with the best shift... ever? #RockTheRed @csnma

@Capitals
Hometown showoff, @tom_wilso #RockTheRed @csnma

Toinen erä oli pelillisesti ottelun tasaisin ja se pitikin sisällään vain yhden maalin. Tästä vastasi vaahteralehtipaitojen James van Riemsdyk, joka rokotti vastustajaansa Nicklas Bäckströmin istuskellessa jäähyaition puolella.

Ottelun päätöserä olikin sitten yhtä Maple Leafsia, kun Capitals tyytyi vain puolustamaan johtoasemaansa. Vieraiden suunnitelma ei kuitenkaan sujunut mutkattomasti, sillä ajassa 52:00 Auston Matthews toi pudotuspeliuransa toisella maalillaan kotijoukkueen vain maalin päähän.

neo

@neoyia2
RT SInow "RT SI_NHL: We've got a one-goal game in Toronto thanks to Auston Matthews 👀 "

59 sekuntia myöhemmin vieraiden Oshie tarjoili kuitenkin illan toisella osumallaan kylmän suihkun vielä kavennusosumaa riemuinneen kotiyleisön niskaan, kun hän palautti Capitalsin nopeasti takaisin kahden maalin karkumatkalle.

@Capitals
OSHIE!!!!!!! #CapsLeafs #RockTheRed @CSNMA

Loppuun Maple Leafs lähti hakemaan ensiksi kavennus- ja sitten tasoitusmaalia ilman maalivahtia. Ensimmäisessä tehtävässään se onnistuikin, kun Tyler Bozak toi joukkueensa maalin päähän vain 27 sekuntia ennen päätössummeria.

Flintor

@TheFlintor
TYLER BOZAK. Leafs trail by 1 with less than 30 seconds

Kotijoukkue ei kuitenkaan onnistunut nousemaan tasoihin, kiitos Oshien ison blokin loppuhetkillä, ja näin ollen ottelusarjaa jatketaan Washingtonissa parin päivän päästä tilanteesta 2-2.

Isäntien tehokkain pelaaja ottelussa oli kaksi maalia syöttänyt tulokas Mitch Marner. Vierailta kahden tehopisteen iltaa viettivät kahdesti osuneet Wilson ja Oshie, sekä kaksi osumaa syöttänyt Bäckström.

Maple Leafsin maalilla Frederik Andersenille kirjattiin 22 torjuntaa, kun taas toisessa päässä kaukaloa Braden Holtbyn vastaava lukema oli 30.

Ottelun molemmat suomalaispelaajat Leo Komarov ja Kasperi Kapanen jäivät tehopisteittä. Heistä paras paikka siunaantui ehdottomasti läpiajoon polkeneelle Kapaselle, mutta hän menetti kiekonhallinnan viime hetkillä ja yritys jäi torsoksi.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.