Boston Bruinsin ja Ottawa Senatorsin välinen neljäs pudotuspelikohtaaminen osoittautui kirjaimellisesti yhden maalin peliksi.

Ensimmäisten kahden erän ajan päähuomion varastivat maalivahdit. Kotijoukkue Bruinsin maalilla Tuukka Rask venyi kiekon eteen 19 kertaa, kun taas vierasjoukkue Senatorsin kokeneelle Craig Andersonille torjuntoja kertyi 17.

Ottelun avausosumaa jouduttiin odottamaan siis aina päätöserään saakka, mutta sieltä se tuli, kun Bobby Ryan ohitti voimattoman Raskin, joka pysäytti Ryanin ensimmäisen yrityksen upeasti mailallaan, ajassa 45:49. Maaliin esityön tarjoilivat Erik Karlsson – totta kai – ja Derick Brassard.

SiriusXM NHL Network Radio

@SiriusXMNHL
Bobby Ryan is on 🔥🔥🔥 #Sens

Vaikean runkosarjan jälkeen kovaan maalivireeseen äitynyt Ryan ohitti Raskin tässä ottelusarjassa jo kolmannen kerran, nostaen kokonaistehoikseen 3+2. Hän ratkaisi molemmat Bostonissa pelatut ottelut.

Bruins yritti luonnollisesti saada päätöserän aikana vielä kirivaiheen päälle, mutta vaihde ei istunut millään silmään ja Senators hallitsi ottelutapahtumia. Ottelun viimeisillä minuuteilla isäntiä ei auttanut tippaakaan myöskään se, että joukkueella oli ajassa 55:50 liikaa pelaajia jäällä ja se joutui alivoimalle.

Alivoimatilanteensa päätyttyä se sai luotua vielä muutaman paikan, mutta Anderson veti vieraiden maalilla pidemmän korren.

Maalivahdeista Raskille, joka pelasi huippupelin ja tuli valituksi ottelun kolmostähdeksi, kirjattiin 26 torjuntaa, mutta yhtä kaikki – maaleja hän ei pysty tekemään. Toisessa päässä niin ikään vahvasti esiintynyt ottelun kakkostähti Anderson venyi nollapelinsä eteen kiekon tielle ”vain” 22 kertaa.

Kaiken kaikkiaan kyseessä oli todella tarkkaavainen pudotuspelikamppailu, jonka päätteeksi Bruins löytää itsensä nyt selkä seinää vasten, voittojen ollessa Senatorsille 3-1.

NHL-fanin koti: Ohjelma, tilastot, uutiset & kaikki pudotuspeleistä TÄÄLTÄ.