Viime päivien aikana Tre Kronorin kilpavarustelu tulevien MM-kisojen suhteen on aiheuttanut hämmästelyä, sillä esimerkiksi joukkueen alakerta on käsittämättömän kova.

Kanada on kuitenkin aina oma lukunsa näissä MM-kisakeitoksissa, sillä se pääsee valitsemaan 14 NHL-joukkueesta, jotka jäivät runkosarjan jälkeen pudotuspelien ulkopuolelle, niin sanotusti mieleisensä pelaajat.

Kuten siis kahtena viime vuotena, joukkueen voittaessa molempina MM-kultaa, myös tänä keväänä vaahteranlehtipaidan pukee ylleen todellinen tähtisikermä.

Kanadan Jääkiekkoliitto nimittäin vahvisti Philadelphia Flyersin kapteenina toimivan Claude Giroux’n ja varakapteeni Wayne Simmondsin, jotka muuten ovat pelanneet seurajoukkueessaan paljon myös samassa kentällisessä, osallistumisen turnaukseen. Heidän lisäksi uusina niminä mukaan nimettiin niin ikään Flyersia edustavat Sean Couturier ja Travis Konecny. Mukaan mahtuivat myös Alex Killorn ja maalivahti Erik Comrie.

Muut nimet olivat jo käytännössä ottaen selvillä, vaikka kyseessä olikin Kanadan Jääkiekkoliiton ensimmäinen virallinen julkistus pelaajiston osalta.

Joukkueessa näkyykin vahvasti GM:ksi nimetyn Ron Hextallin kädenjälki. Hän nimittäin toimii Flyersissa vastaavassa roolissa ja kaiken kukkuraksi Kanadan penkin takaa löytyy apuvalmentajana toimiva David Hakstol, joka puolestaan työskentelee pennsylvanilaisseuran päävalmentajana.

Joukkueen päävalmentajana toimii Tampa Bay Lightningissa vastaavassa virassa operoiva Jon Cooper. Hakstolin lisäksi hänen apuvalmentajinaan toimivat Vegas Golden Knightsin tuore päävalmentaja Gerard Gallant sekä Kanadaa Sprengler Cupissa ja Deutschland Cupissa tällä kaudella valmentanut Dave King.

Tällä hetkellä Kanadan kivenkova MM-miehitys näyttää tältä:

Maalivahdit:

Erik Comrie, Winnipeg Jets
Calvin Pickard, Colorado Avalanche

Puolustajat:

Tyson Barrie, Colorado Avalanche
Calvin de Haan, New York Islanders
Jason Demers, Florida Panthers
Michael Matheson, Florida Panthers
Josh Morrissey, Winnipeg Jets

Hyökkääjät:

Sean Couturier, Philadelphia Flyers
Matt Duchene, Colorado Avalanche
Claude Giroux, Philadelphia Flyers
Alex Killorn, Tampa Bay Lightning
Travis Konecny, Philadelphia Flyers
Nathan MacKinnon, Colorado Avalanche
Ryan O’Reilly, Buffalo Sabres
Brayden Point, Tampa Bay Lightning
Mark Scheifele, Winnipeg Jets
Wayne Simmonds, Philadelphia Flyers
Jeff Skinner, Carolina Hurricanes