Vancouver Canucks on parhaillaan ilman päävalmentajaa, kun se irtisanoi Willie Desjardinsin runkosarjan päätteeksi.

Niin sanotun offseasonin ensimmäinen kohde kanadalaisseurassa on siis uuden päävalmentajan löytäminen ja tiettävästi Canucks onkin löytänyt jo haluamansa kandidaatin.

Arvostettu toimittaja Elliotte Friedman nimittäin kertoo Twitter-tilillään, että Canucks on kiinnostunut jo pidempään futispuolella vaikuttaneesta Ralph Kruegerista, joka on valioliigaseura Southamptonin palkkalistoilla.

Kiinnostuksen herätti erityisesti Team Europen esitys viime syksynä pelatussa World Cupissa. Euroopan kokoelmajoukkue nimittäin selviytyi turnauksessa aina finaaliin saakka ja Krueger toimi joukkueen päävalmentajana.

Se, onko Krueger irroitettavissa Southamptonin puheenjohtajan paikalta, onkin sitten asia erikseen. Kanadassa syntyneen, mutta Saksan passin omaavan Kruegerin on nimittäin aiemminkin huhuiltu palaavan takaisin NHL:ään, jossa hän valmensi Edmonton Oilersia kaudet 2010-13, toimien viimeisen kautensa päävalmentajana, mutta hän on jatkanut kiinnostuksesta huolimatta jalkapallon puolella.

Kysymys kuuluukin tällä hetkellä: onko Krueger, joka toimi Sveitsin jääkiekkomaajoukkueen päävalmentajana vuosina 1998-2010, valmis jättämään taakseen yhdeksäntenä Valioliigassa olevan Southamptonin ja vaihtamaan sen päättyneessä runkosarjassa sijalle 29 sijoittuneeseen Vancouver Canucksiin?

– Olen käynyt tässä viimeisten parin viikon aikana varsin mielenkiintoisia keskusteluja, mutta tällä hetkellä kaikki keskittymiseni on ”Saintsissa”, The Province tietää Kruegerin kertoneen Friedmanille.

Yksi vaikuttava tekijä saattaa olla se, että Southamptonin on huhuttu jo pidempään vaihtavan omistajiaan, mikä suurella todennäköisyydellä tarkoittaisi Kruegerin lähtöä seurasta.