Anaheim Ducks on aloittanut pudotuspelit vahvasti, sillä se johtaa Calgary Flamesia voitoin 2-0. Flames ei ole kyennyt voittamaan Anaheimissa yli 10 vuoteen, eikä se onnistunut voittamaan kahdessa ensimmäisessä ottelussa.

Ducksin puolustus on kokenut viime aikoina kovia, sillä joukkue menetti runkosarjan lopussa Cam Fowlerin, ja ennen edellistä ottelua Sami Vatanen joutui sivuun. Vatanen loukkasi itsensä alkuverryttelyssä, eikä hän näin pelannut ottelussa.

– Oli hieman auki, kuinka vamma reagoi hoitoihin ja ilmeisesti se ei edennyt siihen pisteeseen, että hän olisi ollut valmis pelaamaan. Jätämme pelaajan vastuulle päätöksen siitä, että pelaako hän vai ei, ja hän (Vatanen) sanoi, että ei ollut 100-prosenttisessa kunnossa, Carlyle kertasi Vatasen tilannetta NHL.comin verkkosivuilla.

Päävalmentaja Randy Carlylen mukaan Vatanen matkustaa kuitenkin joukkueen mukana Calgaryyn, mutta hänen pelikuntonsa ratkeaa vasta maanantaina, kun joukkueet kohtaavat seuraavan kerran.

Puolustus joutuu koville

Fowlerin ja Vatasen poissaolojen myötä Ducksin puolustuksesta löytyy muun muassa neljän puolustajan kohdalla vain 10 ottelun verran pudotuspelikokemusta, kun Korbinian Holzer, Brandon Montour, Shea Theodore ja Josh Manson ovat pelaavassa kokoonpanossa.

Fowler loukkaantui huhtikuun alussa ja hänen ennustettiin olevan poissa 2-6 viikkoa. Päävalmentaja Carlyle ei ole silti huolissaan puolustuksen kokemusta, vaan totesi, että nyt nuoret saavat arvokasta kokemusta tulevaisuutta varten.

– Ajattelimme, että joudumme käyttämään yhdeksää puolustajaa pudotuspelien aikana, ja olemme käyttäneet nyt kahdeksaa. Se on hienoa nuorille pelaajillemme, sillä he saavat kokemusta pudotuspeleistä. Se on vain hyvä heidän tulevaisuutensa kannalta, että he saavat hieman esimakua pudotuspelikiekosta, enkä näe, että he pelkäisivät sitä.