Ottawa Senatorsin ja Boston Bruinsin välisen ottelusarjan toinen ottelu tarjosi kaikkea sitä, mitä jääkiekko-ottelulta voi vain toivoa.

Ottelun avauserä oli vielä niin sanotusti maltillinen erä. Se piti sisällään kaksi jäähyä, molempien joukkueiden käydessä kertaalleen istunnolla, ja laukaukset menivät tasan 10-10.

Toisella kaksikymppisellä tapahtuikin sitten ensimmäisen eränkin edestä. Kaikki sai alkunsa, kun 29:47 Bruinsin Drew Stafford vei joukkueensa 1-0-johtoon. Tilannetta tarkasteltiin videonauhalta todella pitkään ja lähes poikkeuksetta valtaosan mielestä maali oli paitsio. Koska tuomarit olivat kuitenkin hyväksyneet maalin, eivätkä kyenneet kiistatta osoittamaan paitsiotta, maali jäi voimaan.

Vain 29 sekuntia myöhemmin Bruinsin Frank Vatrano otti kaksiminuuttisen. Senators sai balsamia haavoilleen, kun Clarke MacArthur, kaikkien jääkiekkofanien iloksi, iski kiekon maaliin. Kyse tässä valtavassa ilossa oli siitä, että MacArthur oli kärsinyt jo vuosien ajan aivotärähdysten aiheuttamista päänsäryistä ja hän palasi vasta aivan runkosarjan lopulla takaisin kaukaloon.

Pete Blackburn

@PeteBlackburn
Clarke MacArthur snipes one in Ottawa, gets huge ovation. Pretty awesome

Heti maalin jälkeisessä aloituksessa Zack Smith ja Matt Beleskey etunenässä ottivat toisistaan mittaa, muiden nahistellessa vieressä. Tilanteen seurauksena Bruins joutui alivoimalle, mutta mitäpä vielä: Senators-vahti Craig Anderson sähläsi kiekon kanssa ja lopulta Tim Schaller pääsi iskemään kiekon alivoimalla puolityhjään maaliin.

Muutamaa minuuttia myöhemmin luvassa oli lisää. Isäntien Chris Wideman lähti boksiin kampituksesta ja Patrice Bergeron ohjasi upeasti ylivoimalla taululle jo vieraiden 3-1-johtolukemat.

Marina Maher

@marinakmaher
Patrice Bergeron with a dirty redirection gives the #NHLBruins the 3-1 lead

Ottelun päätöserään tuli kuitenkin todella sisuuntunut Senators ja ajassa 45:28 se näkyi myös valotaululla. Widemanin viivaveto yllättyi Tuukka Raskin, kiitos oman puolustajan tekemän liikkuvan maskin, ja isännät olivat hiipineet maalin päähän.

Kavennusosumasta ehti kulua vain 2:20 ja ottelu oli yhtäkkiä tasan. Senatorsin tähtipuolustaja Erik Karlsson sai koko Bruins-viisikon näyttämään hölmöltä, imaisten jokaisen Bruins-pelurin haluamaansa paikkaan. Sen jälkeen lähti ruotsalaispelurin unelmapassi ja Derick Brassard pääsi iskemään kiekon poikittaissyötöstä lähes tyhjään maaliin.

Incredible play by Erik Karlsson to set up Brassard’s game-tying goal

Lopulta jatkoerä ehti vanhentua ainoastaan 1:59. Bruins-kippari Zdeno Chara otti aivan kolmannen erän päätöshetkillä kaksiminuuttisen peliajan viivyttämisestä ja tämä kostautui jatkoerässä. Nimittäin juuri, kun slovakkijätti luisteli kaukaloon, Dion Phaneuf tälläsi kiekon viivasta maaliin. Ennen maalin syntymistä, sekä Karlsson että Kyle Turris laukoivat kiekon maalitolppiin.

Paljon ottelun kuvasta, ja ylipäätään ottelun raastavuudesta, kertoo taklaustilastot. Ottawan illassa nähtiin nimittäin huimat 104 taklausta. Senators-leiristä niittokonemarkkinoille osallistuttiin 51 taklauksen voimin, kun taas Bruinsin vastaava lukema oli 53.