Parhaillaan käynnissä olevassa Ottawa Senatorsin ja Boston Bruinsin välisessä pudotuspelikohtaamisessa nähtiin maali, joka tulee puhuttamaan ja pitkään.

Kun Bruinsin Drew Stafford iski vierasjoukkueen 1-0-johtoon, toisen erän puolivälin krouvin tuntumassa, Senatorsin valmennusjohto päätti välittömästi haastaa tuomion.

Kyseessä oli myös täysin oikea päätös isäntien johtoportaalta, sillä maaliin johtanut tilanne näytti vahvasti paitsiolta.

Pete Blackburn

@PeteBlackburn
Here’s the Gameboy Color blue line view of the potential offside on the Bruins’ 2nd goal

NBC Sports Hockey

@NBCSportsHockey
It's close...

Koska tuomarit tuomitsivat osuman alun perin kaukalossa maaliksi, he eivät voi lähteä muuttamaan päätöstään, elleivät ole sataprosenttisen varmoja siitä, että maaliin johtanut tilanne oli paitsio.

Mitä ilmeisimmin lukuisat videokelaukset eivät tuottaneet kiistatonta todistusaineistoa siitä, että tilanne olisi ollut paitsio, joten maali jäi voimaan ja Senatorsin päävalmentaja Guy Boucher joutui tyytyä vain pyörittelemään todella pettyneenä päätään. Tähän samaan hengenvetoon on todettava, että NHL:n tulisi asentaa siniviivoille 4K-kamerat, eikä nyt käytössä olevia valitettavan heikkolaatuisia kameroita.

My general feeling about offside reviews

Lähes välittömästi tilanteen jälkeen Senators pääsi kuitenkin ylivoimalle ja Clarke MacArthur, joka palasi runkosarjan lopussa kaukaloon valtavan pitkän aivotärähdyshistorian jälkeen, tälläsi kiekon ohi voimattoman Tuukka Raskin.

Clarke MacArthur snipes one in Ottawa, gets huge ovation. Pretty awesome

Muutamaa minuuttia myöhemmin Senators-vahti Craig Anderson kuitenkin hölmöili ylivoimalla kiekon kanssa ja Tim Schaller kiitti ja kumarsi iskien kiekon isäntien maaliin.

Nyt tilanne on jo 3-1, sillä Patrice Bergeron vei ylivoimalla Bruinsin jo kahden maalin karkumatkalle.