Ilveksen A-junioreissa tällä kaudella kovaa jälkeä tehnyt Joona Koppanen on tehnyt normaalin, kolmivuotisen, tulokassopimuksen Boston Bruinsin kanssa.

Asian vahvisti Bruinsin GM:nä toimiva Don Sweeney. Sopimuksen palkka on vielä hämärän peitossa, sillä edes palkkakattoon liittyviin asioihin keskittyvä sivusto CapFriendly ei ollut vielä tietoinen siitä.

Koppanen teki viime kaudella Ilveksen riveissä 38 runkosarjaotteluun 23 maalia ja yhteensä 54 tehopistettä. Lisäksi pudotuspeleissä nuorukainen esiintyi kuuteen otteeseen (2+4).

Paikallinen sivusto MassLive.com kuvaili kirjoittamassaan jutussa, että Koppanen on ”vahva alivoimapelaaja, jolla on kaikki edellykset kasvaa NHL-tason voimahyökkääjäksi.”

195-senttinen Koppanen on edustanut Suomea useaan eri otteeseen eri ikäluokissa. Tämän vuoden nuorten MM-kisoissa hän pelasi 10 ottelua, joissa nuorukaisen tilille tuli tehot 3+3.

Viime vuoden alle 18-vuotiaiden MM-kisat eivät kuitenkaan menneet odotusten mukaisesti, sillä seitsemässä ottelussa Koppanen ei kerännyt tililleen yhtä ainutta tehopistettä.

Bruins on tehnyt aiemmin tulokassopimuksen myös puolustaja Charlie McAvoylle, joka pääsi debytoimaan heti joukkueen takalinjoille, missä hän myös operoi lähes 25 minuuttia.

Koppasen kohdalla tilanne on toinen, sillä hän aloittaa urakkansa Pohjois-Amerikassa vasta ensi kaudella.