Viime kausina legendaarinen Jaromir Jagr on totuttu näkemään suomalaissentteri Aleksander Barkovin rinnalla.

Kun tähän edellä olevaan yhtälöön on lisätty myös Jonathan Huberdeau, Florida Panthersilla on ollut käsissään yksi NHL:n pelottavimmista ykkösketjuista.

Päättyneellä kaudella tilanne oli kuitenkin erilainen, kun sekä Barkov että Huberdeau olivat pitkään sivussa loukkaantumisten vuoksi.

Avainpelaajien loukkaantumiset näkyivätkin koko Panthersin ja luonnollisesti myös Jagrin pelaamisessa. 45-vuotias tshekkikonkari teki toki tehot 16+30 ja pelasi upeasti täydet 82 runkosarjaottelua, mutta hän jäi esimerkiksi viime kauden tehopistelukemistaan 20 pistettä.

Kauden jälkeen keskustelut siitä, että onko Jagr enää oikea kaveri Barkovin ja Huberdeau’n rinnalle, ovat kiihtyneet ja tshekki-ikonin jatko Panthersissa onkin nyt uhattuna. Joidenkin tshekkilähteiden mukaan Jagr olisikin kauden päätyttyä ilmoittanut joukkuekavereilleen, ettei palaa takaisin ensi kaudella, mutta hän itse on kiistänyt tuon tiedon.

”Ne muutokset käynnistyivät jo maanantaina”

Joka tapauksessa Jagrin tulevaisuus on tällä hetkellä auki, eikä ura ole välttämättä jatkumassa Panthersissa, sillä floridalaisseurassa on alakanttiin sujuneen kauden vuoksi edessä jopa isoja muutoksia.

Itse asiassa ne muutokset ovat jo käynnistyneet, kuten Jagr itsekin totesi, sillä päävalmentaja ja GM Tom Rowe sai lähteä ja Dale Tallon nimettiin uudelleen seuran GM:ksi.

– Totta kai täällä tulee tapahtumaan muutoksia, sillä omistajat haluavat niitä. Itse asiassa ne muutokset käynnistyivät jo maanantaina. Odotellaan ja katsellaan. Mitä tapahtuu, se tapahtuu, Jagr kommentoi tilannettaan Miami Heraldille.

Osapuolet tulevat keskustelemaan aivan lähiaikoina Jagrin jatkosta seurassa. Alustavia keskusteluja onkin jo käyty.

– Puhuimme jo hieman, mutta en halua mennä yksityiskohtiin. Me kyllä kerromme sitten, jos jotain tapahtuu, Jagr jatkoi.

Panthers ilmoittanut aiempina vuosina jo hyvissä ajoin halustaan pitää Jagr

Aiempina vuosina Tallon on tehnyt jo hyvissä ajoin selväksi, että he haluavat Jagrin palaavan takaisin. Nyt ääni kellossa on kuitenkin erilainen.

– Olemme jutelleet pintapuolisesti hänen agenttinsa kanssa noin kuukausi sitten. Aivan, kuten aiempinakin vuosina, me tulemme käymään keskusteluja parin seuraavan viikon aikana. Sitä kautta tiedämme, mitä hän haluaa ja näemme, että istuuko se meidän suunnitelmiin.

– Tulemme käymään keskusteluja hyvässä hengessä ja katsotaan sitten, mihin se johtaa.

Useiden raporttien mukaan yksikään pelaaja ei ole turvassa, kun Panthers lähtee kasaamaan ensi kauden joukkuetta. Edessä onkin todella iso työmaa, sillä Rowe sai yhden vuoden aikana käännettyä muutoksillaan noususuhdanteessa olleesta joukkueesta taka-askeleita ottaneen nipun.

Toki myös loukkaantumisilla oli tässä oma osuutensa, mutta Rowen päätös irtisanoa jo alkukaudesta päävalmentaja Gerard Gallant, joka oli viiime vuonna kolmen kärkiehdokkaan joukossa NHL:n vuoden valmentajaksi, ja nimetä itsensä ilman päävalmentajakokemusta hänen tilalleen, oli enemmän kuin pöyristyttävä, mikä kirvoittikin rankkaa kritiikkiä Rowen suuntaan.