MM-kisoihin valmistautuva Leijona-miehistö ei ole saanut juurikaan toivotunlaisia vastauksia NHL-pelaajilta.

Eilen uutisoimme, että Patrik Laine ja myös Joel Armia jättävät molemmat kevään MM-kisat väliin. Nyt lunta tuli lisää tupaan, kun myös sekä Rasmus Ristolainen että Jussi Jokinen ilmoittivat, etteivät ole Leijonien käytössä Pariisissa ja Kölnissä pelattavissa MM-karkeloissa.

Jokisen ilmoitus, joka tuli julkisuuteen sanomalehti Kalevan kautta, oli odotettu, sillä hän oli loukkaantumisen vuoksi sivussa parista Florida Panthersin viimeisestä ottelusta. Ristolainen sen sijaan olisi ollut tiettävästi kunnossa, mutta hän päätti kieltäytyä kisoista todella raskaan kauden jälkeen.

– En lähde mukaan, se on nyt mun päätös, Ristolainen kommentoi päätöstään Iltalehdelle.

– Asia on ollut selvillä jo jonkun aikaa, mutta halusin pelata kauden rauhassa loppuun ja pitää palaverit valmentajan ja GM:n kanssa. Ne keskustelut kävin maanantaina. Pohdin tätä asiaa pitkään, mutta tämä on päätökseni.

Ristolainen huhki Sabresin alakerrassa hurjia peliminuutteja päättyneellä kaudella. Hänelle kirjattiinkin keskiarvollisesti kaikista NHL-pelaajista viidenneksi eniten peliaikaa, hurjat 26:28 ottelua kohden.

Ristolaisen ja Jokisen ohella myös Aleksander Barkovin, joka oli niin ikään terveystilanteensa vuoksi poissa seurajoukkueensa viimeisistä otteluista, uskotaan jäävän sivuun MM-kisoista.

Ei heitetä vielä kirvestä kaivoon

Tällä hetkellä Leijonien tilanne NHL-vahvistusten suhteen onkin se, että toistaiseksi ainoastaan Dallas Starsin puolustaja Julius Honka on ilmoittanut liittyvänsä MM-leiriryhmään.

Toki kirvestä ei kannata heittää vielä kaivoon, sillä muun muassa Carolina Hurricanesin Sebastian Ahon ja Teuvo Teräväisen vastauksia odotellaan edelleen.

Lisäksi Philadelphia Flyersin Valtteri Filppula ja Colorado Avalanchen Mikko Rantanen ovat ilmoittaneet olevansa kiinnostuneita kisoista.