Suomalaisfanit joutuivat pettymään, kun Winnipeg Jets vahvisti virallisella Twitter-tilillään, että Patrik Lainetta ei tulla näkemään Leijonien matkassa.

Uutinen oli toki odotettu, sillä etenkin viime päivinä alkoi näyttää vahvasti siltä, että uskomattoman tulokaskauden pelannut suomalaisnuorukainen jää pois kisoista. Kova kolaus se on kaikesta huolimatta, etenkin Leijonien joukkueelle.

Winnipeg Jets

@NHLJets
#NHLJets participants at #IIHFWorlds:

Scheifele, Morrissey (Canada)
Copp, Trouba, Hellebuyck (USA)
Ehlers (Denmark)

Laine will not play.

Huomionarvoista on se, että myöskään toisen Jetsin suomalaishyökkääjän Joel Armian nimeä ei osallistujien joukosta löydy. Häntä odoteltiin suomalaisfanien toimesta kovasti Leijonien miehistöön, sillä Armia teki vaikutukseen kaikkiin jääkiekon intohimoisiin seuraajiin pyyteettömällä työllään, väläytellen samalla korkeaa yksilötaitoaan.

Monien papereissa Armia onkin kohonnut esimerkiksi yhdeksi NHL:n parhaista alivoimapelaajista, ja kuten tiedetään, lyhyissä turnauksissa erikoistilanteet näyttelevät vuosi toisensa perään suurta roolia.

Kuten siis kanadalaisseuran twiitissä todetaan, seurasta maitaan MM-kisoihin lähtevät edustamaan Kanadan kaksikko Mark Scheifele & Josh Morrissey, Yhdysvaltain Andrew Copp, Jacob Trouba ja Connor Hellebuyck sekä Tanskan Nikolaj Ehlers.