Detroit Red Wings on saanut loppukaudesta postia yllättävältä suunnalta, kun eläinsuojelujärjestö PETA on ottanut yhteyden michiganilaisseuraan.

PETA onkin huolissaan siitä, että Detroitissa on tapana heittää mustekaloja jäälle, jotka sitten kenttämies Al Sobotka käy hakemassa parempaan talteen, hullaannuttaen samalla yleisön.

PETA lähetti Red Wingsille kirjeen, jossa se kuitenkin vetoaa, että mustekaloja ei lentäisi enää jäälle.

”Mustekalat ovat todella erityisiä, älykkäitä ja itsetietoisia eläimiä, joilla on 10 000 perintötekijää enemmän, kuin ihmisillä. Kuten myös muilla meren eläimillä – myös kaloilla – heillä on keinot kommunikoida toistensa kanssa ja luoda toisiinsa siteitä. Heidän on jopa havaittu käyttävän kookospähkinän kuoria suojanaan käyttää lonkeroitaan ikäänkuin miekkoina. He osaavat navigoida sokkeloissa, ratkoa ongelmia ja avata ”lapsilukollisia” purkkeja. He ovat tietoisia ja pystyvät tuntemaan kipua. Ei ole enää hyväksyttävää tappaa heitä vuosia vanhan perinteen vuoksi. Pyydämmekin, että ette rohkaise faneja moisiin toimiin”

Jotta homma saataisiin pidettyä aisoissa, vaatii PETA mustekalojen heittäjille tuntuvia rangaistuksia: 5 000 dollarin sakot ja ikuisen porttikiellon Red Wingsin peleihin.

Tai itseasiassa sinun ei tarvitse edes heittää mustekalaa jäälle. Sanktion saadaksesi sinun on vain otettava mustekala areenalle mukaan, mikä on PETA:n mukaan riittävä peruste rangaistukseen.