Los Angeles Kings päätti vaihtaa kuluvalla kaudella kapteeniaan ja monien mielestä juuri tämä syy on vaikuttanut paljon uudeksi kapteeniksi nimetyn Anze Kopitarin tekemiseen.

Päätös riisua C-kirjain Dustin Brownilta ja siirtää se Kopitarille, ei mennyt viime kesänä täysin mutkitta. Brownille se oli nimittäin suoraan, kuin isku vasteen kasvoja, kun taas Kopitar luonnollisesti oli mielissään.

Kapteenin rooli on pelaajalle, kuin pelaajalle haastava tehtävä ja ei voi olla pelkkää sattumaa, että juuri kapteenin roolin saatuaan Kopitarin pelillinen taso ei ole ollut yhtä korkealla tasolla kuin ennen.

Slovenialaistähti ei tokikaan itse tätä myönnä, mutta viimeiseen kahdeksaan vuoteen tämä on vasta toinen kerta, kun hän on miinuspelaaja, eikä myöskään tehopistelukemat ole olleet entisellään. Ennen kaikkea se itse tekeminen kaukalossa ei ole ollut sitä samaa vanhaa Kopitaria.

”Sitä ei voi oppia yhdessä yössä”

29-vuotias keskushyökkääjä ei luonnollisestikaan myönnä suoraan sitä, että C-kirjain rintapielessä olisi vaikuttanut hänen tekemiseen, mutta rivien välistä on luettavissa paljon.

– En sanoisi sitä taakaksi. Se on ollut uudenlainen haaste. Sen myötä minun on täytynyt tehdä tietynlaisia muutoksia, Kopitar avaa Los Angeles Timesin haastattelussa.

– Opettelen edelleen (sitä roolia) ja sitä ei voi oppia yhdessä yössä. Se on ollut – ei taakka – mutta uusi haaste ja olen keskellä prosessia, jonka myötä opin hallitsemaan sen tehtävän ja tulen myös oppimaan sen.

Lopulta Kopitar kiistää sen vaikutuksen esimerkiksi pistetuotantoonsa täysin, mutta kuten todettua, suurin sanoma on löytynyt jo rivien välistä.

– En usko sen vaikuttaneen tuotteliaisuuteeni millään tavalla. En vain ole pelannut hyvin ja siitä tässä on kyse. Odotan itseltäni enemmän – paljon enemmän kuin nyt on nähty. Tämä kausi on ollut ehdottomasti alisuoritus minulta ja yritän korjata sen takaisin kuntoon.

Kingsin kausi päättyy käytännössä ottaen satavarmasti runkosarjaan.