Carolina Hurricanes piti pudotuspeliunelmansa elossa, kun se kaatoi kotiottelussaan Detroit Red Wingsin.

Hurrikaanipaidat korjasivat eilisen virheensä, kun se hävisi samaiselle Red Wings -nipulle jatkoajalla 3-4-lukemin. Tällä kertaa se ei jättänyt kuitenkaan mitään arvailujen varaan, kun se hallitsi ottelutapahtumia ja nappasi 4-1-voitollaan täyden pistepotin.

Kotijoukkue tuli ryminällä avauserään, kun se pommitti kiekon kohti Red Wings -vahti Jimmy Howardia 11 kertaa ja jätti vieraansa ainoastaan neljään laukaukseen. Pelinhallinta näkyi myös tulostaululla, sillä joukkue siirtyi ensiksi ajassa 10:10 Lee Stempniakin osumalla johtoon ja ajassa 15:12 Joakim Nordström iski jo 2-0-lukemat taululle.

Nordströmin osumassa nähtiin myös suomalaisonnistuja, kun Teuvo Teräväinen toimi maalin toisena syöttäjänä.

Ottelun toinen erä oli hyvin samankaltainen kuin edeltäjänsä: Hurricanes vei tällä kertaa laukaukset 11-6, kontrolloi pelivälinettä ja kasvatti myös johtolukemiaan. Erän ainokaisesta vastasi ajassa 33:36 varakapteeni Jordan Staal.

Päätöserässä vieraat lähtivät kirimään Hurricanesin kolmen maalin johtoasemaa kiinni, kuitenkaan onnistumatta tässä. Joukkue toki iski ajassa 53:33 3-1-kavennusmaalin, kun tshekkipelaaja Tomas Nosek iski NHL-uransa avausmaalin, mutta se jäi laihaksi lohduksi ja lopulta Elias Lindholm hoiti homman lopullisesti kotiin ylivoimalla.

Lindholmin maalissa ykkössyöttäjänä toimi jo kauden 47. tehopisteensä saalistanut Sebastian Aho. Suomalaisnuorukainen on ollut viime ajat erinomaisessa vireessä, sillä hän on tehnyt viimeiseen kahdeksaan otteluunsa tehot 3+6.

Myös Teräväinen on ollut vahvassa vireessä maaliskuun aikana, sillä hänellä on viimeisestä 12 ottelustaan kasassa pisteet 3+5.

Isäntien suurimmat sankarit voitossa olivat joukkueen maalille loukkaantumisen jäljiltä palannut Cam Ward, joka pysäytti 21 laukausta ja jälleen kahden tehopisteen iltaa viettänyt puolustaja Justin Faulk.

Hurricanes teki ottelussa myös seurahistoriaa, sillä se on kerännyt nyt 12 perättäisessä ottelussa sarjapisteitä. Seura on pystynyt historiansa aikana vastaavaan suoritukseen vain kerran aiemmin ja tämä tapahtui kaudella 2005-06, siis yli kymmenen vuotta sitten.