Teemu Selänne ja Paul Kariya muodostivat aikanaan yhden NHL:n pelätyimmistä tutkapareista, ennen kaikkea Anaheim Ducksin (The Mighty Ducks of Anaheim) paidassa.

Kaksikko aiheutti tuhojaan vastustajan näkökulmasta kausina 1996-2001, siis aikana, jonka he viettivät yhdessä Orange Countyssa Ducksia edustaen. He summasivat yhteensä noin viiden kauden aikana kasaan 862 tehopistettä, joista Kariya teki 380 ja Selänne 482.

Selänteen ja Kariyan tiet kohtasivat uudelleen vielä Colorado Avalanchessa, jossa he pelasivat yhdessä kauden 2003-04, mutta sen jälkeen duoa ei enää samassa uniformussa nähty.

Selänne pelasi lopulta aina kevääseen 2014 saakka, kun taas Kariya ripusti hokkarinsa naulaan kauden 2009-2010 päätteeksi, vaikka olikin neljä vuotta suomalaisystäväänsä nuorempi.

”Sääli, miten hänen uransa päättyi”

Kariyan aikaiselle vetäytymiselle oli kuitenkin olemassa syynsä. Hän nimittäin kärsi pitkin uraansa lukuisista loukkaantumisista, ennen kaikkea aivotärähdyksistä, ja ne pakottivat hänet lopettamaan ennenaikaisesti. Juuri tämä seikka onkin tehnyt nykyisin 42-vuotiaasta kanadalaisesta katkeran koko lajin ja ennen kaikkea NHL:n suuntaan.

– Se on sääli, miten hänen uransa päättyi. Hän on todella katkera siitä ja hän oli aina sitä mieltä, että NHL ei katsonut pelaajien perään sillä tavalla kuin sen olisi pitänyt, Selänne avaa toimittaja Ray Ferraron Pulp Hockey Podcastissa.

– Siitä syystä hän ei halua olla missään tekemisissä jääkiekon kanssa ja hän on ikään kuin kadonnut koko jääkiekkomaailmasta, mikä on todella surullista.

Erityisesti Anaheim Ducks on yrittänyt houkutella pelaajalegendaansa takaisin lajin pariin, mutta ei ole onnistunut siinä.

– Se, mitä hän on tehnyt jääkiekon eteen etenkin täällä Anaheimissa ja Kaliforniassa, on jotain uskomatonta. Hän oli ilmiömäinen pelaaja ja minulla oli aina hauskaa hänen kanssaan. Minua satuttaa se, että hän ei halua olla mukana jääkiekossa, koska mielestäni hänellä olisi paljon annettavaa. Toivottavasti hän siis joskus palaa takaisin, syystä tai toisesta. Sen tiedän, että Ducks on todella yrittänyt saada häntä takaisin mukaan.

– Mutta hän on todella katkera jääkiekolle, mikä on todella surullista.